Црвено-бели јуниори без пораза на Ф4 АБА

62

Млади кошаркаши Црвене звезде мтс (играчи до 19 година) са 4 победе као првопласирани, обезбедили пласман на завршни турнир АБА лиге у Лакташима.
Јуниорска екипа Црвене звезде мтс завршила је квалификациони турнир за Фајнал Фор АБА лиге победом над екипом МЗТ-а 95:76 (29:20, 29:10, 23:23 и 14:23) и тако заузела прво место у групи А у Београду.

Црвено-бели су тако на тријумфалан начин са 4 победе, из исто толико одиграних утакмица обезбедили одлазак на завршни турнир у Лакташима почетком 2018.године.

У дворани „Баскет сити“ у Београду, екипа Црвене звезде мтс је редом од петка до недеље побеђивала екипе Мега Бемакса, Морнара, Цибоне и коначно МЗТ-а.

У последњој утакмици, црвено-бели су већ на полувремену водили са великих 58:30,а до краја меча, пре кога су кошаркаши Црвене звезде већ обезбедили пролаз и прво место, распоређена је минутажа и указана прилика свима, па су гости у финишу успели да ублаже пораз.

Машић 6, Симовић 12, Јовановић 10, Поповић 11,Манојловић 9 , Лакић 8,Васић 7, Радаковић 8, Пауновић 12, Томашевић 6, Чојбашић , Живановић 6.

Из групе А пласман на завршни турнир обезбедила је екипа Црвене звезде мтс као првопласирана, док ће у директном сусрету који „затвара“ турнир о другом путнику за Лакташе одлучити екипе Мега Бемакса и Цибоне које имају скор 2-1 пред последње коло.

У групи Б, која је играна у Загребу, у конкуренцији екипа Цедевите, Игокее, Партизана НИС, Олимпије и Будућности, пласман на завршни турнир обезбедиле су екипе Игокее и Цедевите.

Претходни текстСтојковић: Победа екипе
Следећи текстБоаћи: Одликује нас јединство