Црвена звезда мтс дочекује Басконију

63

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак од 21 сат екипу Басконије Виторије Гастеиз у утакмици 9. кола Евролиге. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Милко Бјелица.

Кошаркаши Црвене звезде мтс након победе у АБА лиги окрећу се евролигашким обавезама, а наредни противник је екипа Басконије Виторије Гастеиз која је након лошег почетка, нанизала неколико победа, и у претходних неколико недеља, показала свој стварни квалитет.

Црвено-бели су се након повратка аутобусом из Задра, освежили и окренули припремама за баскијског евролигаша, а тренер Душан Алимпијевић каже да црвено-беле очекује узузетно тешка утакмица против одличне екипе, која се пренула након промене тренера и доласка …

Очекује нас тежак меч, уосталом такав је сваки у Евролиги. Екипа Басконије је у последњих неколико недеља играла изванредно, а огроман индивидуални квалитет појединаца је стављен у службу тима, што је донело и резултат. Очигледно да је промена тренера донела резултат. Морамо да одиграмо максимално добро у оба правца, имаћемо времена да се освежимо и припремимо за ову утакмицу у којој желимо и да одиграмо добро и да стигнемо до победе. Јасно је да нам је подршка навијача много важна и да нам доноси много у покушају да дођемо до нових бодова – рекао је тренер црвено-белих.

И један од најискуснијих у редовима Црвене звезде мтс, Милко Бјелица, некадашњи играч Басконије упозорава на чињеницу да је тим наредног ривала, изванредно реаговао на промену на клупи.

Басконија је после лошег старта извршила неке измене, ту првенствено мислим на промену тренера. Екипа је на ту промену реаговала феноменално, нанизали су неколико вредних победа у Евролиги и националном првенству. Сада су за разлику од почетка сезоне, у изванредној форми. Међутим, ми морамо да се усредсредимо на нас и нашу игру – да подигнемо квалитет одбране, да одиграмо течније у нападу, и то је кључ успеха. Позивам навијаче да дођу и пруже нам подршку, играмо изузетно јако и тешко такмичење, и уз њихово бодрење све је на паркету лакше – рекао је Бјелица.

КК Црвена звезда мтс подсећа да ће за ову прилику, у четвртак поставити два видео бима у „Арени“ како би сви који буду дошли да прате евролигашку утакмицу, могли да прате и фудбалску утакмицу Лиге Европе Бате Борисов – Црвена звезда у Белорусији, која почиње у 19 сати.

Због тога, капије „Београдске Арене“ биће отворене већ у 18.30 часова, а утакмица Црвена звезда мтс – Басконија Виторија Гастеиз почиње у 21 сат.

Претходни текстСарадња “Карић фондације” и Звезде у Минску
Следећи текстНескривене амбиције Црвене звезде