Одржан трећи меморијални турнир „Марко Ивковић“

718

Одржан трећи меморијани кошаркашки турнир „Марко Ивковић“ у дворани „Баскет сити“. И ове године велико интересовање за турнир који се организује у знак сећања на убијеног навијача Црвене звезде у Истанбулу. Победник овогодишњег турнира је екипа „Велибор Дуњић – 21. блок“.

У недељу 19. новембра 2017.године, у дворани „Баскет сити” одржан је трећи меморијални турнир „Марко Ивковић” у знак сећања на навијача Црвене звезде, Марка Ивковића, који је убијен у Истанбулу 2014.године, пред утакмицу Евролиге са Галатасарајем.

Играла се кошарка „3 на 3″, а интересовање међу навијачима и симпатизерима црвено-белих, али и поштоваоцима момка који је трагично настрадао у Истанбулу где је отпутовао желећи да бодри своју Црвену звезду на утакмици са Галатасарајем, је и ове године било велико, о чему говори и податак да је турнир трајао од 11 часова, па до касних поподневних часова, када је одиграна финална утакмица. Победник трећег меморијала је екипа „Велибор Дуњић – 21. блок“ која је у финалу била боља од екипе „Церака“ резултатом 11-4.

На овогодишњем турниру учешће су узеле 23 екипе, а КК Црвена звезда је са великим задовољством уступила на коришћење своју халу у којој је одржан целодневни турнир, коме је присуствовао и први човек кошаркашког клуба Небојша Човић.

Турнир, као још један начин и вид сећања на Марка Ивковића „Јагоду“ је од свог првог издања традиционалног карактера, и на тај начин ће се чувати успомена на Марка Ивковића. Такође, и квалификациони јунироски турнир Евролиге који се крајем фебруара одржава у Београду, од прошле године, носи назив по Марку Ивковићу, момку који је мучки убијен у Истанбулу у новембру 2014. године.

Претходни текстЗвезда ТВ | Црвено-бели дан
Следећи текстЗвезда ТВ | Од 1 до 20, трећи део