Звездини тенисери освојили 23. шампионску титулу

221

Овогодишње Екипно првенство државе за сениоре је одржано у Београду на теренима ТЦ Новак, а титулу шампиона Србије освојила је Црвена звезда.

Игран је систем са 5 синглова и са 2 дубла. Учествовало је 6 екипа: Црвена звезда, Динамо (Панчево), ТАЖ (Ниш), Ђукић (БГ), Спортисимо (Крушевац) и Газела (БГ), које су се пласирале овим редоследом. Игран је систем плеј офа, од четвртфинала до финала. Звездини тенисери су у четврфиналу били слободни, а у полуфиналу су убедљиво победили ТАЖ са 4:0.

После тога Звезда је у финалу играла против Динама, кога је убедљиво победила такође са 4:0. Тако су Звездини тенисери освојили по 23. пут Екипно првенство државе.

Појединачни резултати финала Црвена звезда – Динамо:
Илија Вучић – Драган Омчикус 6:0, 6:0
Алекса Бућан – Иори Јошида 6:3, 6:3
Лука Илић – Алекса Пешић 6:0, 6:0
Иван Бјелица – Бојан Здравковић 6:1, 6:2.

И поред тога што Звездини тенисери играју профи мечеве не фјучерс и челенџер турнирима, они су нашли времена да помогну Звезди да доминира на домаћој сцени. Звездин први рекет Миљан Зекић је био присутан и спреман да ускочи у дублу, уколико би резултат био неповољан по Звезду. Поменимо овде Звездин шампионски састав: Миљан Зекић, Илија Вучић, Бодин Жарковић, Алекса Бућан, Лука Илић, Иван Бјелица, Павле Дробњаковић. Тренер: Владимир Крстић.

Претходни текстМилијаш: Субота је нови корак ка титули
Следећи текстЗвезда лако до победе у Задру