Олимпијакос бољи од Звезде у Пиреју

54

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су на једном од најтежих гостовања у Евролиги. Бољи од црвено-белих био је Олимпијакос који је славио резултатом 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10).

Снажна одбрана, која је заштитни знак Пирејаца, осујетила је нападе изабраника Душана Алимпијевића.

Црвено-бели нису били у добром шутерском ритму, а снага ривала који је један од главних кандидата за Фајнал фор Евролиге била је превелики степеник за Звезду.

Најефикаснији актер у редовима Црвене звезде мтс био је Тејлор Рочести који је меч завршио са 20 поена.

Олимпијакос је играо препознатљиво чврсту одбрану на почетку меча и на конто ње повео у уводним минутима. Звезду су тргли Перо Антић и Тејлор Рочести, али је Олимпијакос имао одговор и стекао у завршници периода 12 поена предности – 22:10.

Одговор је имао Рочести са две везане тројке на крају прве деонице и почетком друге и за мање од минут преполовио вођство домаћина, Јовановић је потом полухорогом наставио серијом, а Дангубић са линије пенала заокружио исту на 9:0 (22:19).

Олимпијакос је одговорио са две тројке, али је Рочести био у сјајном ритму и са пет узастопних поена одбио налет ривала. Ипак, домаћин је ушао у шутерски ритам и то им је донело серију 9:2 која их је вратила на двоцифрено вођство (37:27).

Звезда је заиграла поново нешто агресивније у одбрани и није дозволила ривалу да повећа вођство. На полувреме се отишло при резултату – 47:37.

Почетак другог полувремена припао је Пирејцима. Серијом 9:4 стекли су 15 поена разлике (56:41). Звезда је одговорила преко Бјелице, али је Олимпијакос у континуитету играо веома добро и одбијао налете.

Чврстом одбраном Грци су зауставили готово сва решења у нападу изабраника Душана Алимпијевића и у последњи квартал ушли са 18 поена предности (67:49).

Утакмица је практично тада била решена. Звезда је у наставку показивала више енергије у одбрани, али напад није добро функционисао.

Црвено-бели се након две изузетно тешке утакмице у Евролиги окрећу обавезама у АБА лиги. Звезда у понедељак гостује Задру у 9. колу регионалног такмичења.

Олимпијакос – Црвена звезда мтс 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10)

Претходни текстЗвездини одбојкаши савладали Млади радник
Следећи текстЦрвено-бели савладали Младост у Загребу