Црвено-бели у Атини, следи Олимпијакос

62

Нема времена за одмор и анализе, већ у петак од 18 сати екипа Црвене звезде мтс гостује Олимпијакосу у Пиреју. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Атину где их у петак очекује меч 8.кола Евролиге и још један велики испит, против још једног озбиљног кандидата за највиши пласман, екипе Олимпијакоса.

Црвено-бели из Пиреја су у претходној рунди савладали као гости Фенербахче у Истанбулу након продужетка, и у добром расположењу дочекују утакмицу у својој дворани „Мира и пријатељства“ против екипе Црвене звезде мтс.

Првотимац Огњен Добрић сматра да у оваквом НБА ритму, екипа што пре треба да заборави пораз против ЦСКА и фокусира се на наредне изазове.

Треба да „очистимо“ главу и заборавимо претходну утакмицу што пре, и припремимо се за Олимпијакос што боље. Истина, немамо много времена до наредне утакмице, само дан и по, али даћемо све од себе, одрадићемо неколико тренинга у Атини, кроз које ћемо покушати и да се освежимо и припремимо. Стручни штаб са своје стране, такође даје све од себе да спремни дочекамо ту утакмицу. Сваки меч у Евролиги, без обзира на исход, били то победа или пораз, доноси неко ново искуство и за нас као играче, али и заједно као тим.

Тренер Душан Алимпијевић:

Јутро после једне слабе партије, ми једноставно немамо времена да улазимо у неке предубоке анализе, оставићемо то за Атину,а уједно ћемо се припремати и за утакмицу против Олимпијакоса, екипе која је добила у среду Фенербахче у гостима. То је тим, а то сам већ неколико пута нагласио, који је уз поменути Фенербахче и ЦСКА главни кандидат за одлазак на Фајнал Фор и освајање трофеја. То је за нас отежавајућа околност, сада су пуни самопоуздања после овакве победе, дочекују нас и желе нормално да наставе свој низ. Ми за почетак, морамо да уз доста труда, дамо све од себе и одиграмо једну много бољу утакмицу од оне коју смо одиграли против ЦСКА.

Меч Олимпијакос – Црвена звезда мтс игра се у петак од 20 часова у дворани „Мира и Пријатељства“. Већ у суботу црвено-бели право из Атине путују за Загреб одакле ће даље аутобусом продужити за Задар где их у понедељак од 18 сати очекује утакмица 9. кола АБА лиге.

Претходни текстОд Звезде за чика Рајка!
Следећи текстЗвезда угостила шампионе