Алимпијевић: Уз подршку навијача, чуда су могућа

51

Кошаркаши Црвене звезде мтс у среду од 19 часова дочекују још једног европског гиганта – московски ЦСКА. Црвено-бели ће у ’’Београдској арени’’ имати пред собом изузетно тежак задатак јер им у госте долази један од главних кандидата за европски трон.

Пред утакмицу са ’’Армејцима’’ на конференцији за медије говорио је тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:

Очекује нас прва у низу утакмица пред изузетно тежак распоред по ком у кратком временском интервалу играмо против ЦСКА и Олимпијакоса. Екипа ЦСКА има изузетно моћан ростер где не можете наћи ниједну слабу карику. Имају 12 феноменалних играча и представља екипу, по мом мишљењу, уз Фенербахче и Олимпијакос имају амбиције за Фајнал фор. Многи их већ са правом виде тамо – говорио је у суперлативима Алимпијевић о наредном ривалу па се осврнуо на своју екипу:

Ми смо успели да дођемо до одређене свежине након бројних путовања. Против ФМП-а смо одморили неке носиоце и коначно су нам сви играчи на располагању. Врло значајна ствар је што смо имали неколико дана за тренинг, а сигурно најзначајније је да се опоравимо – истакао је Алимпијевић, а потом додао:

На утакмицама као што је ова није тешко мотивисати играче. Играте против екипе која спада у четири најбоље у Европи. Сигурно неће недостајати мотива да се упоредимо са најбољима. Као што сам и рекао у најави већ неколико пута, да је на папиру све одређено, не би се догодиле утакмице какве су биле против Барселоне и Макабија.

Уз молбу да навијачи дођу у што већем броју, мислим да су чуда могућа, а нама нико не може забранити да чуда сањамо.

Тренер црвено-белих је потом упитан како се екипа носи са умором.

Утакмице попут ове у Евролиги држе највећи могући такмичарски ниво. Колики год да је напор, представља велики плус за сваког индивидуалца који стиче велику школу у највећој и најскупљој школи каква је Евролига. Мислим да је немогуће ухватити шаблон јер распоред варира из недеље у недељу.

Уследило је питање о играма младих играча…

Кључна ствар је поверење у играче. Они су ту јер смо ми веровали и верујемо да им је то место. За све нас је ово нешто ново, а некима је потпуно све ново. Не постоји играч у тиму, па и ови који су били прошле године ту, који се не сусреће са новим стварима. Када је реч о млађим играчима, константно им се указује на грешке. Оне су саставни део одрастања и сазревања. Мислим да је Звезда показала ове године као клуб велико стрпљење и разумевање за то, а време ће показати да ли они то заслужују или не – истакао је тренер црвено-белих.

Наредно питање било је усмерено ка посети на утакмицама Црвене звезде мтс.

Прошли пут су неке ствари које сам говорио на конференцији извучене погрешно из контекста. Мислим да у нашем приступу да се ништа мења. Изузетно поштујем сваког који долази на наше утакмице. Наравно да нам значи подршка, доноси нам невероватну енергију и снагу. Кључна је наша игра, али подршка нам много значи. Видели сте против Макабија и Барселоне како нам подршка значи и колико играмо храбрије уз њих.

Нама је подршка потребна да бисмо дошли на ниво који је био по завршетку претходног циклуса. Мислим да има разумних људи који то у потпуности разумеју. Мислим да већина разуме то на почетку сезоне, а јасно је да резултати значајно утичу на посету и увек ће – закључио је Алимпијевић.

Претходни текстМилојевић: Радује нас Бранков повратак
Следећи текстЧовић: Подршка навијача нам много значи