Звездина одбрана најбоља на свету!

74

Статистички параметри су недвосмислени — Црвена звезда тренутно има најбољу одбрану на свету, ако је критеријум број примљених голова.

Тренери често истичу да све полази од добре одбране, а да та теза пије воду, доказ је и овогодишња екипа односно резултати Црвене звезде. Посебан печат игри Црвене звезде ове сезоне даје чврстина одбране, па је по броју примљених голова у односу на првенствене мечеве најуспешнија на свету!

Нико ређе у шампионатима широм планете не вади лопту из мреже од изабраника Владана Милојевића.

Наши фудбалери су у досадашњих 16 кола примили само три гола! Барселона је по броју примљених голова у Примери до минулог кола била попут Звезде, али после гола који је постигла Севиља, Црвена звезда је претекла каталонски клуб. Чврсте одбране ове сезоне имају и Бока јуниорс, Порто, Пењарол…

Осим домаћег првенства, Црвена звезда своју одбрамбену моћ доказује и у Европи. Тако су Вујадин Савић и другови у четири меча групне фазе Лиге Европе примили само два гола, интересантно оба на Маракани, док је мрежа сачувана у Келну, односно Лондону. Захваљујућу овом податку, Црвена звезда се тренутно налази на другом месту на табели своје групе, и озбиљан је претендент да то место и задржи. У Лиги Европе учествује 48 екипа, Црвена звезда дели треће место по снази одбране са бугарским Лудогорецом и молдавским Шерифом. Екипе чија се мрежа тресла само по једном су Копенхаген и Салцбург.

Ипак, када се урачунају и домаће првенство и групне фазе европских такмичења, Црвена звезда је лидер! Овај податак може само да годи свима у Црвеној звезди, а посебно тренеру Милојевићу.

Нека се настави…

Претходни текстПродаја карата за ЦСКА од понедељка
Следећи текстПрви резултати скаутске службе