Први резултати скаутске службе

86

ФК Црвена звезда је 7. септембра формирала скаутинг службу Омладинске школе која обухвата комплетну територију Републике Србије.

Циљ формирања скаутинг службе јесте да се организованом методом унапреди квалитет играчког погона Омладинске школе. На првом радном састанку утврђене су јасне процедуре и параметри селекције према којима ће скаути и селектирати играче.

Нешто више од два месеца касније, тачније данас, у петак 10. новембра, скаути Црвене звезде представили су све што је урађено у претходна два месеца. На теренима на Ади Циганлији, тестирано је 57 младих фудбалера из целе Србије које су наши скаути запазили. Ради се о фудбалерима рођеним 2006, 2007, 2008. и 2009. године. Од 24 скаута, њих 14 је данас присуствовало и својим додатним ангажманом заједно са тренерима генерације утврђивали су који од најталентованијих играча заслужују дрес нашег клуба.

Осећај када смо почели са радом пре два месеца је био веома леп, али он не може да се пореди са осећајем који имамо данас када видимо прве резултате свог рада. Успели смо да на наше терене доведемо дечаке који смо пажљиво пратили, и пружили им прилику да се покажу. Осим тренинга који су имали, вечерас ће добити прилику и да одмере снаге против дечака из Звездине школе фудбала. Након тога, тренери ће одлучити колико фудаблера ће добити зелено светло за даљи ангажман у нашој Омладинској школи. Са овом праксом ћемо наставити, Звезда је магнет који привлачи младе фудбалере, а ми ћемо покушати да одаберемо оне најбоље — рекао је Владимир Цвјетићанин, шеф скаутинг службе.

Претходни текстЗвездина одбрана најбоља на свету!
Следећи текстДоналд: Поносан сам на своју екипу