Звездиних 112 као увертира за Бамберг

67

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су убедљиву победу у 6. колу АБА лиге. У дворани ’’Александар Николић’’ црвено-бели су савладали МЗТ из Скопља резултатом 112:73.

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су 4. победу у АБА лиги. Црвено-бели су играли без Тејлора Рочестија и Пере Антића који су били на заслуженом одмору, али то ни најмање није утицало на игру изабраника Душана Алимпијевића.

Звезда је доминирала током читавих 40 минута против МЗТ-а, била у сјајном ритму и на крају убедљиво славила резултатом 112:73.

Тренер Алимпијевић ротирао је све играча и у овој утакмици. Млади играчи су добили прилику, дебитовао је и Драган Апић који је имао фантастичну ролу у окршајима са искусним Јуре Лалићем.

Сви циљеви су испуњени – убедљива победа и задржана свежина у тиму што је изузетно важно јер већ у четвртак у Београдској арени Црвена звезда мтс дочекује Бамберг.

Након почетног испитивања снага, серија црвено-белих је кренула половином првог периода. На крилима фантастичног Лесора који је за шест минута игре дошао до двоцифреног учинка Звезда је направила серију 9:2 и стекла прву осетнију предност – 17:10.

Целу прву деоницу играло се у веома брзом ритму па зато и не чуди резултат 28:23. МЗТ је био у игри захваљујући шуту за три поена, али је на почетку другог периода Звезда заиграла агресивније у одбрани и након три минута серијом 9:4 стекла прво двоцифрено вођство (37:27).

Радичевић је сјајно контролисао игру црвено-белих у нападу. Лопта се сјајно кретала и изабраници Душана Алимпијевића су долазили до чистих ситуација за лаке поене. Када се на сјајну игру у нападу придружила и боља одбрана , разлика је расла – тројка Радичевића, асистенција за дебитанта Апића и разлика је износила плус 15 (54:39). Двоцифрена предност је сачувана и до полувремена па су црвено-бели отишли на одмор са плус 12 (58:46).

И у наставку игре добра одбрана је доносила поене из транзиције. Таква игра пријала је Звезди. Добар почетак треће четвртине црвено-белих полако је решавао питање победника.

МЗТ је тешко проналазио пут до коша, а Звезда је добру одбрану материјализовала сјајним контранападима. Поентирали су из транзиције редом Јовановић, Бјелица, Фелдин, Лазић… па поново Бјелица и Јовановић. Предност је расла и на 14 минута до краја меча износила великих плус 29 – 77:48.

Серија 19:2 је у потпуности разрешила питање победника. Тренер Душан Алимпијевић наставио је да ротира играче, даје прилику најмлађима и чува свежину у тиму за меч против Бамберга.

Резултат није ни најмање испаштао, напротив. Млада петорка црвено-белих наставила је у истом ритму. Рецепт је била одлична одбрана и брза транзиција. Звезда је већ на крају 3. деонице на свом конту имала 91 поен и чак 37 поена предности – 91:54.

Црвена звезда мтс – МЗТ Скопље Аеродром 112:73 (2823, 30:23, 33:8, 21:19)

Црвена Звезда мтс: Кешељ, Радичевић 17 (10ас), Дангубић 2, Давидовац 8, Лазић 2, Добрић 7, Фелдин 15, Апић 13, Јанковић 11 (7ас), Лесор 14, Јовановић 11, Бјелица 11.

МЗТ Скопље Аеродром: Гарсија 2, Стајић 3, Мекић 6, Лалић 14, Пенов 6, Минчев, Трајковски 30 (7аск), Мамузић, Стојановски 9, Маслинко 2, Баили.

Душан Алимпијевић:
Вишеструко важна утакмица за нас. Прво, да се победи убедљиво као вечерас, а друго да се разиграју играчи који су били стегнути у последње време. Ово је десета утакмица од почетка сезоне и ми и даље нисмо комплетни. Ми смо цео припремни период изнели без неколико играча, а онда почетак сезоне без Лазића и Добрића, а потом без Дангубића…

Одлучили смо се да данас одиграмо без Тејлора Рочестија и Пере Антића. Много ми је драго због Николе Радичевића који је сјајан момак, добро дете. Мени је веома лепо када украде лопту и онда иде ’’један на нула’’ и остави асистенцију за саиграча. Честитам му на сјајној партији.

Рочести је добио ударац. То је повреда која не може да се погорша и није било потребе да ризикујемо данас. Антић је још против Макабија осетио затезање у листу. Он ту повреду има већ неко време, а само је питање када ћемо се одлучити да креће са лечењем. Прилично сам сигуран да ћемо без њега против Бамберга, док верујем да ће Рочести бити у саставу.

Ми смо тим који расте и ком је потребно да дође до самопоуздања. Не само шест играча који су водећи по минутажи, већ и преосталих шест.

Никола Радичевић:
Веома битна победа за нас да после пакленог ритма за нама потврдимо добре ствари које смо радили у Евролиги. Желели смо да се вратимо на победнички колосек у АБА лиги јер је она за нас најбитнија. Одиграли смо добар меч. Оно што ми желимо је агресивна одбрана и много трчања. Сви момци су одиграли сјајно и мислим да се изостанци Пере Антића и Тејлора Рочестија нису много приметили.

Претходни текстЏајић: Звезда јесте првак света
Следећи текстНа данашњи дан рођен Бранко Станковић