Омладинска школа још јача!

75

ФК Црвена звезда и академија „Coerver coaching“ од понедељка, 30. октобра, започели су сарадњу на обострано задовољство.

Академија „Coerver coaching“, нови партнер нашег клуба, већ дуги низ година бави се едукацијом младих фудбалера и сарађује са највећим светским клубовима и федерацијама. Данас озваничена сарадња би требало да у будућем периоду донесе бројна унапређења у раду Омладинске школе Црвене звезде, а све са циљем стварања играча за први тим.

Главни тренер Звездине омладинске школе Никола Јелић изразио је велико задовољство након потписивања уговора о сарадњи.

Велико је задовољство што смо са најпрестижнијом академијом која се бави сегментима рада на пољу технике, тактике, координације и агилности успели да потпишемо уговор о сарадњи. Њихове референце су одличне, сарађују са преко 30 клубова и преко 15 најјачих савеза. Данас је и Црвена звезда ушла у то друштво и веома важан део у раду наше базе представљаће „кервер метод“. Оно што је битно је да ће један од сегмената рада наше школе фудбала, поред едукације тренера и рада са децом, бити и едукација родитеља зато што је то један од великих проблема који се јавља на нашим просторима. Надам се да ћемо дуго година успешно сарађивати и да ће из те сарадње изаћи неки велики асови као и годинама уназад. Основа рада у Црвеној звезди је техника, и кервер метода је највише заснована на техници. Желимо да будемо претеча у раду са млађим категоријама у свим аспектима и ово је један од начина у ком ће се правцу развијати наша омладинска школа — рекао је Јелић.

Испред академије „Coerver coaching“ говорио је Ренато Пирша, технички директор академије.

Драго нам је да смо данас потписали уговор са фудбалским клубом Црвена звезда. Компанија Кервер коучинг постоји већ 33 године и представља светски метод број један за обуку фудбалера. Компанија ради на свим континентима у 45 земаља и сарађује са врхунским клубовима и федерацијама, а међу њима су Манчестер Сити, Манчестер Јунајтед, Арсенал, Бајерн, Бенфика, Реал Мадрид, Глазгов Ренџерс, односно федерације Француске, Немачке, Јапана… Кервер метод је ефикасан, даје много резултата, нарочито у златном добу у обуци фудбалера од шесте до 12. године. Мислимо да је то јако важно, као и едукација тренера и родитеља који иду паралелно са обуком играча. Црвена звезда је један од највећих светских клубова, а свакако највећи српски, неко ко има тај бенефит да има велики број квалитетне деце у својој селекцији, а мислимо да је спој наше методологије и квалитетне селекције прави пут ка стварању играча. То је заједнички циљ и нас и Црвене звезде и надамо се да ће продукт тог рада бити стварање играча за први тим у неко догледно време — изјавио је Ренато Пирша.

Претходни текстБоаћи: Прелепа асистенција Пешића
Следећи текстПродаја карата за Бамберг од уторка