Алимпијевић: Изузетно сам поносан на реакцију

58

Кошаркаши Црвене звезде мтс поново су сачували домаћи терен у Евролиги. Црвено-бели су били бољи од Макабија резултатом 87:84 и на тај начин остварили четврти узастопни тријумф против ’’Поноса Израела’’. Драма није изостала, а Звезда је била одлучнија и боља када се меч ломио.

Након велике победе, друге у овогодишњем издању Евролиге на конференцији за медије причао је Душан Алимпијевић.

Не треба бити превише паметан да схватимо да смо имали веома лоше полувреме у ком смо имали лошу енергију. Када се ова утакмица подвуче, морам да истакнем да сам изузетно поносан због реакције које смо имали. Показали смо велико стрпљење и много разумевања. После четири кола у Евролиги имамо скор 2-2, а то је велика ствар за Црвену звезду која је променила 12 играча и скоро комплетан стручни штаб.

Имаћемо много искушења, много тешких распореда, биће пет оваквих ’’дуплих кола’’. Једва смо чекали сутрашњи слободан дан и коначно ћемо доћи на тренинг у суботу и недељу. Јако сам срећан због играча, јако сам срећан због стручног штаба који је одрадио фантастичан посао. Нећете ми веровати, али то је скоро у домену вица. У Москви смо седели и два тренера су разговарала, један је рекао – хајде, сутра је понедељак имамо времена да одморимо. Други је одговорио – Шта причаш? Сутра је петак.

Невен Спахија од када је дошао у Макаби види се систем, види се добра кошарка и много самопоуздања. Види се Макаби који је потпуно другачији у односу на прошлу годину и из тог разлога сам још срећнији због победе која је дошла у овом тренутку.

Можда смо изгубили у скоку, али то је разлог дефанзиван скок. У офанзивном је било 15-15, а морао бих да погледам кога су они више болели. Нисам срећан што смо играли без Бјелице у првом полувремену због личних. Ризик је био оставити га са четири личних на терену, сада када се сагледа је био добар потез, да смо изгубили, а Бјелица добио 5. личну онда би тај потез био лош.

Томас је одличан играч, али ако бих смео да дозволим себи рекао бих да је ипак слабији од Кола и Џексона. Имали смо проблем због недостатка Дангубића у тиму. Имали смо проблем на ниском посту са њим јер је изузетно физички јак, а бекови су одрадили сјајан посао на њиховој спољној линији. Верујте ми да је да је Џексонових 14, Ролових 11 и Колових четири изузетна контрола меча. Њих тројица у просеку дају 44 или 45 поена у просеку. Верујте ми, нестварно је са којом брзином Џексон и Кол играју.

Дангубић је у тренажном процесу. Мислим да ће бити у саставу у понедељак, али не држите ме за реч. Зависи од тренинга у суботу и недељу.

Претходни текстЗвезда сломила Макаби!
Следећи текстПрви пораз у сезони у Подгорици