Црвено-бели победили Мегу 90:80

113

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Мега Бемаx 90:80 и остварили другу победу у АБА лиги. Пред 3500 гледалаца најефикаснији је био бековски тандем Тејлор Рочести – Џејмс Фелдин који је комбиновано убацио 47 поена.

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мега Бемакс у другом колу АБА лиге на свом терену са 90:80 (26:19, 18:17, 22:25, 24:19)

Пред 3500 гледалаца, најефикаснији, и уједно играч утакмице био је Тејлор Рочести са 26 поена (6/8 за два, 4/7 за три и 2/2 пенали). Одличну утакмицу одиграо је и Џејмс Фелдин са 21 поеном, пет скокова и две асистенције. Још по десет поена су имали Антић и Бјелица.

Након изједначеног почетка црвено-бели су контролисали меч, а у више наврата имали су и двоцифрену предност. Први пут, црвено-бели су са двоцифреном разликом повели у финишу полувремена било је 43:33. На полувремену је било 44:36, а завршницу првог дела обележио је Перо Антић који је за 4 минута убацио 10 поена и добио овације публике.

У наставку меча, црвено-бели су наставили у истом ритму, али су у редовима Меге Ребић, Битадзе и Енис имали одличне роле, и стигли до 49:49. У тим тренуцима одговорност су преузели Фелдин који је убацио важну тројку, Рочести је „везао“ пет поена, а врло важну тројку у финишу утакмице убацио је и Дангубић, па су црвено-бели стигли до мирне завршнице и важних бодова.

КК Црвена звезда мтс: Кешељ, Радичевић 2, Дангубић 9, Лазаревић, Антић 10, Добрић, Фелдин 21, Јанковић, Рочести 26, Лесорт 6, Јовановић 6, Бјелица 10+8 ск.

Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде мтс:
Тешка и исцрпљујућа утакмица за нас. Све екипе играју врло мотивисано против Црвене звезде. Очигледно да је код Меге то још додатно изражено. Што поздрављам. То је један млада, добра и перспективна екипа која жели да се упореди са тимом који игра Евролигу. Са друге стране, никако не могу да будем задовољан нашим издањем.Поготово када видим крајњи резултат. То није кошарка коју ми желимо да играмо. Не можемо да примимо 80 поена и то су ствари које се неће толерисати, поготово кроз Евролигу где треба да скупљамо искуство за овакве мечеве. А, не обрнуто. Такође, замерам играчима који треба да покрију минуте носилаца игре и покажу таленат. Овога пута они то нису урадили. Због тога су појединци отишли преко планираних минута. Чим се то догоди, утакмица одмах оде у другом смеру. Ипак, поред свих лоших ствари на којима ћемо радити, задовољан сам што су играчи показали мирноћу, стабилност, креативност и величину. Одлика великих играча у таквим ситуацијама јесте да буду смирени. Колико год су они брзо прилазили, ми смо брзо ишли у плус.

Џејмс Фелдин, играч Црвене звезде мтс:
Веома важна победа. Тренер нам је поставио неке циљеве и на добром смо путу смо да их остваримо. Идемо корак по корак. Показали смо доста карактера и срца. Треба нам ово, да градимо самопоуздање. Само желимо да натерамо тренера да се насмеје по неки пут. Веома је строг са нама. Али то нам треба.

Црвено-бели у недељу 7. октобра играју меч 3. кола против Олимпије у Љубљани. Меч се игра у дворани „Тиволи“.

Претходни текстОдрађен први тренинг у Словенији
Следећи текстПреподневни тренинг у Брежицама