Ветерани Звезде гостовали у Црној Гори

177

Ветерани ФК Црвена звезда су у понедељак, 02. октобрa, гостовали у Беранама и против ФК Партизан из Београда извојевали победу од 1:0, (0:0).

ФК Беране из Црне Горе основан је далеке 1920. године. Локална самоуправа, општина Беране и њихов председник Драгослав Шћекић, секретар за спорт Зоран Јојић, били су домићини овој свечаности поводом отварања нове покривене трибине са новим столицама.

У свечаној, домаћинској и братској атмосфери ветерани Звезде, Будућности и Партизана дочекани су топло и срдачно на северу Црне Горе. У делегацији ветерана Звезде било је много легенди клуба: Јован Аћимовић, Станислав Караси, Милош Шестић, Александар Марковић, Бранимир Кантар, др. Ранко Тодоровић, Божидар Ђорђевић, Баја Мандрапа из Бјеле, новинар Бранислав Јоцић и сниматељ Ненад са СОС канала.

У својој кући после утакмице госте из Београда угостио је Раде Барјактаровић, човек који је црвено-бела икона Берана, Црне Горе и екс Југославије. Уз закуску и пиће поздравили су се стари пријатељи и у братском разговору обновили лепе успомене и нове Звездине успехе.

У Беране није дошла екипа ветерана ФК Железничар из Сарајева из техничких разлога, тако да су као четврта екипа наступили ветерани ФК Беране. Жребом је одлучено да се у првој утакмици састану ФК Будућности и ФК Беране, а у другој прави београдски дерби између ветерана ФК Црвена звезда и ФК Партизан. У првој утакмици велика надмоћ и боља игра гостију из Подгорице, утакмица се завршила резултатом 5:1 за ФК Будућност. Голове су постигли Никезић 3 и Радоњић 2 гола, почасни гол за домаћина постигао је Цимбаљевић.

Предвођена капитеном Здравком Боровницом и са великим појачањем из Подгорице, бившим играчем Звезде Санибалом Ораховцем, ветерани Звезде су данашњи дерби који се одиграо после дугог низ година, успели да заврше у своју корист. Као гост у екипи ветерана Партизана наступио је Преседник општине Берана гос. Драгослав Шћекић, који је и велики навијач Партизана, трудио се Шћекић да да свој максимум и у томе је успео, заменио га је Антић. На Градском стадиону уз свечану и опуштену атмосферу, утакмица протекла у фер и коректној игри, на моменте играло се оштро нарочито у другогм полувремену после вођства Црвене звезде од 1:0, коме је допринео и голгетер Владимир Тинтор у 15. минуту другог полувремена.

Нарочито у другом полувремену игра се потпуно отворила са обе стране, Звезда је у наставку деловала да чува резултат, преко одличних контранапада Ораховца,Тинтора и Ванића, још неколико пута је угрозила гол Партизана. Партизан је покушао у неколико наврата преко брзих продора Радојчића и Жунића да угрози гол Радуловића, али је Звездина одбрана деловала сигурно и одлучно, предвођена одличним Васиљевићем, З. Николићем и Дабићем. По први пут су ветерани Звезде и Партизана играли једни против других у Беранама и то је код публике оставило снажан утисак, јер и једну и други имају бројне навијаче на северу Црне Горе. Ова утакмица и гостовање дуго ће се памтити.

ФК Црвена Звезда играла је у саставу: Радуловић, З. Николић, Дабић, Б. Николић, Васиљевић, Боровница, Мириловић, Ванић, С. Ораховац, Тинтор и Бурсаћ. Играли су још : Пановић, Ристановић, Крњевац и Ђаковић. Тренер Ј. Аћимовић.

ФК Партизан наступио је у саставу: Лучић, Ђелић, Жунић, Митровић, Бабеу, Ж.Радојчић, Шћекић, Серафимовић, Јоцић, Г. Радојчић и Б. Брновић. Играли су још : Кузмановић, Пучуча и Антић. Тренер Горан Каденић.

Дружење је настављено на вечери уз присуство свих учесника ове спортске манифестације. После дугог низа година срели су се спортски пријатељи из Србије и Црне Горе, уз размену пригодних поклона од стране домаћина и представника ветерана Звезде. Све присутне је поздравио председник општине Беране, гос. Драгослав Шћекић. Музика у ресторану Хотела „ Беране“ у Беранима, увесељавала је госте до косно у ноћ.

Претходни текстУлази у дворану „Александар Николић“ (нацрт)
Следећи текстПобеда на премијери нове сезоне