Кадети финалисти турнира у Италији

77

Дечаци рођени 2001. године учествовали су на међународном турниру у Италији под називом „Nerro Rocco“ и пласирали се у финале.

У групној фази такмичења изабраници Николе Пуаче показали су квалитет и своје голгетерске способности и у прве три утакмице постигли 10 голова. Тријумфовали су над екипом Гоиса резултатом од 6:1, од Трестине су били бољи са 3:0, а једини пораз у групи од 2:1 доживели су на мечу са Аталантом.

Након што је Аталанта напустила такмичење кадети Црвене звезде заузели су прво место у групи. Наши кадети наставили су са добрим играма па су у четвртфиналу са 2:1 победили екипу Горице из Словеније. У полуфиналу Звезда је одмерила снаге са екипом Чивас из Мексика и резултатом 2:0 изборила пласман у финале.

У фуналу, које се играло на прелепом стадиону у Трсту, Црвена звезда састала се са екипом Венеције. Након 90 минута игре резултат је био 2:2 па је отпочела пенал серија. Извођење једанаестераца завршено је резултатом 6:4 за италијанску екипу и тако је Црвена звезда заузела друго место на јаком међународном турниру.

Још једна велика част припала је фудбалском клубу Црвена звезда. Најбољи стрелац на турниру у Италији са постигнутих пет голова је наш фудбалер Богдан Јочић.

Читава експедиција Црвене звезде репрезентовала је наш клуб и земљу у најбољем маниру, те тако нису изостале похвале организатора за понашање младих фудбалера и њихову фантастичну игру.

Претходни текстДоналд: Радујем се сваком голу
Следећи текстПочела продаја сезонских улазница