Рачић: Дуго сам сањао овај тренутак

55

Чак два првенца виђена су на данашњој утакмици у којој су фудбалери Црвене звезде савладали екипу Бачке резултатом 3:1. Један од њих у финишу меча дело је младог и талентованог Уроша Рачића.

Овај тренутак сам чекао од када сам почео да тренирам фудбал, да постигнем гол у црвено-белом дресу и то на Маракани. То што сам радост поделио са нашим навијачима ми неописиво значи. Нестрпљиво сам ишчекивао погодак, али дошао је у правом тренутку да ми још више подигне самопоуздање пред важне мечеве који нас очекују. Битан фактор код мог гола била је и срећа. Милијаш је извео корнер и лопта ме је прескочила. Бабић је ударио главом, она се одбила од пречке и тек тада стигла до мене. Надам се да ћу још много голова постићи у Звезди, а овај дебитантски посвећујем својој породици – рекао је Рачић.

Изабраници Владана Милојевића пред пут у Русију за бележили су пету победу у домаћем првенству.

Није било лако данас на терену, Бачка није нимало наиван противник, као ни остале екипе у нашој лиги. Ипак, након што смо дошли до вођства ни у једном тренутку се победник није доводио у питање. Жао ми је само што смо прекинули низ без примљеног гола, али ипак је најважније да смо победили.

Сада су мисли свих окренуте ка првом мечу плеј-офа за Лигу Европе који је на програму у четвртак у руском Краснодару.

Лично сам потпуно спреман за све изазове који нас очекују у наредним утакмицама, сада сам још сигурнији у себе, а на тренеру је да одлучи ко ће играти. Радује чињеница што са којим год саставом да наступимо забележимо победу. Ко год да се у четвртак нађе на терену против Краснодара сигуран сам да ће оставити последњи атом снаге како бисмо тријумфовали – рекао је Рачић.

Претходни текстМилојевић: Сви играчи су стандардни
Следећи текстФримпонг: Мотивисани смо и жељни победа