КК Црвена звезда и Марко Гудурић – саопштење

84

Бивши играч Црвене звезде мтс и репрезентативац Србије Марко Гудурић у изјави преко званичног сајта клуба се у циљу изношења истине, а поводом неистина у једном дневном листу, обратио звездашкој јавности.

Поводом злонамерних натписа у дневном листу „Информер” у коме се ван било каквог контекста , само неколико дана пре почетка нове сезоне и окупљања тима, помињу „наводна” дешавања у такмичарској сезони 2016-2017 и „штрајк у КК Црвена звезда мтс” клуб је ради целокупне истине и правилног информисања јавности, приморан да реагује на ове неистине!

У чланку „Гудурић: Радоњић спречио штрајк у КК Црвена звезда” који је изашао дана 02.08.2017.године наведена је и изјава репрезентативца Србије, актуелног играча Фенербахчеа, и бившег играча Црвене звезде мтс, Марка Гудурића, који је аутору текста дао изјаву на припремама репрезентације на Копаонику. Тим поводом, некадашњи играч КК Црвена звезда мтс инсистирао је у циљу потпуне истине да каже и следеће:

Наслов чланка ме је непријатно изненадио, и потпуно је извучен из било каквог контекста моје приче и изјаве у којој сам се само делимично дотакао прошле сезоне у којој смо освојили триплу круну. Овим поводом у циљу изношења потпуне истине, одговорно тврдим да никакве приче о било каквом штрајку није било, нити је наш посао био да се тиме бавимо, јер се увек зна ко и шта ради у клубу какав је Црвена звезда. Када смо и желели да се информишемо на ту тему, председник клуба Небојша Човић је увек желео да нам се обрати, и од њега смо о тој теми информисани детаљно у неколико наврата. То је једина истина. Посебно ме заболела чињеница да оваквим спекулацијама, може да се стекне погрешна слика о односу нас играча према клубу и људима у њему, који су нам дали прилику да играмо, развијамо се, освајамо трофеје, и на крају остваримо вишеструко уносне трансфере. То је једини разлог мог обраћања, на првом месту звездашкој јавности, путем клупског сајта, јер оно што сам ја изјавио никако не одговара ономе што је изнето у једном дневном листу – рекао је Гудурић.

КК Црвена звезда мтс обавештава и да ће у циљу даљег истинитог информисања јавности, увек реаговати на овакав начин, јер неистине и негативне информације које се шире у појединим медијима (уз разумевање да оне подижу тираже), не одговарају на првом месту – истини!

Претходни текстИграчи пред Спарту: Нема опуштања
Следећи текстДејан Савић тренер Црвене звезде!