Никола Јовановић нова аквизиција шампиона!

179

КК Црвена звезда мтс ангажовао је у суботу НИколу Јовановића, који игра на позицијама крилног центра и центра. Никола, дете Црвене звезде у којој је прошао све млађе селекције, пре одласка у САД, потписао је трогодишњи уговор са шампионом АБА и КЛС лиге!

Никола Јовановић, некадашњи члан колеџа „Јужна Калифорнија УСЦ“ нови је члан КК Црвена звезда мтс са којим је потписао трогодишњи уговор!

Никола, који је рођен и одрастао у Београду, висок је 211 центиметара, тежак је 109 килограма, и игра на позицијама крилног центра и центра.

Рођен је 6.јануара 1994.године, а још као млађи јуниор (2012.године) отиснуо се у САД где је прво наступао за средњу школу у Џексонвилу на Флороди, а затим је уследила селидба на чувени колеџ „УСЦ“ где је током трогодишње каријере постао стандардни првотимац и тек један од 36 играча у историји тог колеџа који је убацио више до 1000 поена.Пре одласка у Америку, НИкола је прошао све млађе селекције КК Црвена звезда.

За НБА уговор борио се кроз летњу лигу у дресовима Детроита и ЛА Лејкерса, а за Пистонсе је и наступао у неколико утакмица, касније и за њихов развојни тим Гранд Рапидс.

Долазак у Црвену звезду представља ново велико поглавље у Николиној каријери, а шампион АБА лиге, КЛС лиге довео је још једног играча са српским пасошем жељног напретка и афирмације на највећој европској сцени.

Добро дошао НИкола!

Претходни текстСтефан Јанковић нови играч КК Црвена звезда мтс!
Следећи текстКарантин пред Рад