Иртиш – Црвена звезда 1:1 (0:0)

176

Фудбалери Црвене звезде испустили су победу у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе.

Владан Милојевић одлучио је да прилику пружи фудбалеру који је недавно појачао Црвену звезду Бранку Јовичићу. Он је заузео место у везном реду поред Мичела Доналда, а Дамјан Ле Талек се „преселио“ на позицију штопера. Црвено-бели су били организованији и опаснији противник у првом полувремену, али у највећем броју случаја изостао је завршни пас или шут како би се боља игра материјализовала. У највећем броју прилика нашао се Гелор Канга који је у два наврата лоше реаговао. Најпре, у 6. минуту када је добио добру лопту од Срнића, а потом и средином полувремена када је у улози асистента био Боаћи.

Звезда је доста претила преко бокова. Анђелковић и Стојковић су покушавали центаршутевима, а Срнић је мењао стране и у неколико наврата је успевао је да запрети. Најбољу прилику Срнић је имао крајем првог дела; одлично је на левом боку предриблао чувара, ушао до петерца али потом послао непрецизну лопту ка саиграчима. Фалио је у првом делу учинак Рикардиња, док је Боаћија било на сваком делу терена; Звездин нападач је чак и сам себи створио прилику за гол након одличне финте, али је и он био изблокиран.

Иртиш је са друге стране претио након прекида, али најбољу прилику имао је у 16. минуту када се истакао Филип Манојловић. Наш голман је добро реаговао и у 33. минуту када је Даутов шутирао главом са седам метара.

Наставак утакмице текао је како се само пожелети може! У 51. минуту оборен је Канга у казненом простору, и досуђен је једанаестерац за Црвену звезду. Ричмонд Боаћи је извео најстрожу казну, веома прецизно и црвено-бели су дошли до велике предности!

Играчи најтрофејнијег српског клуба контролисали су утакмицу готово до последњег минута. Иртиш је покушавао да стигне до изједначења, али Звезда је веома добро тактички стајала у дефанзиви и без проблема је успевала да спречи сваки покушај домаћина. Владан Милојевић је у игру средином полувремена послао Ненада Милијаша уместо Канге, и Ненад је одиграо још једну запажену партију.

Осим Милијаша, прилику су у финишу утакмице добили и Руиз и Рачић. Чинило се да ће Црвена звезда забележити важну и пре свега по свему виђеном потпуно заслужену победу, али онда је уследила велика грешка Анђелковића који је играо руком у свом казненом простору. Стефан Живковић је у 93. шутирао неодбрањиво, и донео Иртишу велики реми.

Црвена звезда је испустила победу, али и даље је велики фаворит за пролазак даље. Одлучујућа утакмица биће одиграна за седам дана у Београду.

Иртиш – Црвена звезда 1:1 (0:0)

Стадион: „Централни стадион у Павлодару“. Гледалаца: 5.000. Судија: Мариус Аврам (Румунија). Стрелци: Живковић (пен) у 93′ за Иртиш, Боаћи (пен) у 51′ за Црвену звезду.

Иртиш: Лориа, Кислитсин, Антонио, Калинин, Даутов, Живковић, Гетеријев, Стаменковић, Фонсека, Маслаћ, Бугаев.
Резерве: Калмиков, Алијев, Дарабајев, Фофана, Попов, Јесимов, Схабалин.

Црвена звезда: Манојловић, Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Јовичић, Канга, Срнић, Рикардињо, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Милић, Руиз, Вучићевић.

Претходни текстБранку Лазићу нови уговор и капитенска трака!
Следећи текстМилојевић: Подижемо форму