Флоријана – Црвена звезда 3:3 (1:1)

154

Црвена звезда се пласирала у друго коло квалификација за Лигу Европе, пошто је у другој утакмици против Флоријане ремизирала.

Једина промена у односу на прву утакмицу је играње од првог минута Уроша Рачића, који је заменио Доналда. Након три гола у Београду, Црвеној звезди је био потребан макар један на страни како би отклонила све дилеме око проласка даље. Гол је „пао“ јако брзо — већ у 12. минуту. Душан Анђелковић, капитен на овој утакмици, центрирао је у свом стилу са леве стране, а лопту је примио Боаћи и прецизним ударцем уз саму стативу успео да постигне свој трећи гол на две утакмице.

Домаћин је углавном покушавао дугим лоптама да запрети, а како му то није успевало, често је прибегавао доста грубој игри. Звезда је могла да дуплира предност преко Славољуба Срнића, али је одличном парадом Греч успео да га у томе онемогуће. И Флоријана је могла до гола, али је на другој страни Филип Манојловић одлично интервенисао! Кабрал се нашао очи у очи са Манојловић, а наш млади голман је из тог одмеравања снага изашао као победник!

Ипак, мала неопрезност догодила се у последњим тренуцима првог дела игре, и Звезда је била кажњена. Фримпонг је направио рпекршај у нашем казненом простору и досуђен је једанаестерац. Писани је био прецизан, те се на одмор отишло при резултату 1:1.

Друго полувреме донело је доста голова, дешавања и узбуђења. Није тако деловало у почетку; Звезда је претила преко Срнића и Боаћија, али није било промене резултата. Средином дугог периода Владан Милојевић је увео Ненада Милијаша уместо Милића. И онда у 70. минуту, након новог центаршута Анђелковића, Боаћи се одлично снашао и прикуцао лопту у мрежу. Одмах након гола, у игру је ушао и дебитант Марко Гобељић који се, нажалост, није дуго задржао у игри. Али, пре тога, још један гол за Црвену звезду. Срнић је добро истрчао контру, лопта је стигла до Боаћија који је опазио Ненада Милијаша који се добро убацио; уследила је асистенција и сигурна реализација Милијаша!

Чинило се дата да ће Звезда забележити још једну убедљиву победу, али само минут касније, Флоријана је успела да смањи на 3:2, а стрелац је био Вела. Да ствар буде још гора, три минута касније искључен је Гобељић, утисак је престрого, након прекршаја на средини терена. Овом искључењу претходила је стопостотна прилика Анђелковића који је требало само да заврши акцију данас веома доброг Срнића, но није у томе успео.

До изједначења је Флоријана стигла у 83. минуту, а гол је постигао Варела, главом, након што је надвисио у скоку нашег левог бека. Због непримерене прославе овог гола, Варела је заслужено добио други жути картон, па су екипе биле бројчано поравнате. Домаћин као да се задовољио овим резултатом, те до краја утакмице није било озбиљних прилика ни на једној страни, осим једне соло-акције Срнића која није успешно окончана.

Важно је поменути да је у 90. минуту дебитовао и млади Лука Илић, фудбалер рођен 2. јула 1999. године.

Црвена звезда се тако пласирала у наредну рунду квалификација где је чека казахстански Иртиш.

Флоријана – Црвена звезда 3:3 (1:1)

Стадион: Хибернианс. Гледалаца: 3.000. Судија: Геогиос Кизаз (Грчка). Стрелци: Писани (пен) у 45′, Вела у 76′ и Варела у 83′ за Флоријану, а Боаћи у 12′ и 70′, Милијаш у 75′ за Црвену звезду.

Флоријана: Греч, Балдахињо, Пепе, Писани, Борг, Варела, Најар, Вела, Кабрал, Енрике, Фонтанела.
Резерве: Хабер, Стенсен, Спитери, Зарб, Агиус, Нисон, Киеза.

Црвена звезда: Манојловић, Стојковић, Фримпонг, Савић, Анђелковић, Ле Талек, Рачић, Милић, Срнић, Рикардињо, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Гобељић, Милијаш, Л. Илић, Аџић, Руиз, Павков.

Претходни текстПостани Звездина звезда
Следећи текстМилојевић: Било је грешака