Легенде Евролиге: Звезда, Београд, Кузмић!

75

Легенде Евролиге гласале: Црвена звезда мтс највеће изненађење сезоне, Београд најтеи терен, Огњен Кузмић у групи „тихи хероји“ играча који су били врло важни за наступе свог тима.

КК Црвена звезда мтс добио је у четвртак још једно велико признање за изванредну евролигашку сезону, бројне победе, пуне хале, сјајну атмосферу.

Евролига је поводом завршене такмичарске сезоне анкетирала „легенде Евролиге“ Теа Папалукаса, Патрика Фемерлинга, Матјажа Смодиша, Николу Вујчића, Мирсада Турџана, Михалиса Какјузиса, Ермала Кућа и Рамунаса Шишкаускаса, са питањима: „Која екипа је била најпријатније изненађење Евролиге“; „Који тим је био најтежи домаћи/гостујући тим“; „Ко је био тихи херој за свој тим“?; „Који играч је био најважнији за свој тим“?

У категорији „највеће изненађење такмичарске сезоне“ са чак 55 посто гласова убедљиво је победила Црвена звезда мтс, на другом месту је Басконија са 22 посто добијених гласова.

Резултати су идентични и у категорији „најтежи домаћи терен и тим“ – Црвена звезда је победила са 55 посто гласова, другопласирана је екипа ЦСКА са 33.

И у категорији „најтежи тимови на гостујућим паркетима“ Црвена звезда мтс је позиционирана врло високо на трећем месту иза великана ЦСКА и мадридског Реала!

Такође име центра Огњена Кузмића налази се у групи играча који су означени као „тихи хероји“ и врло важни за игру свог тима. Кузмић (јануарски МВП Еврлолиге) се равноправно налази у друштву са Диксоном, Јудом, Ајоном, Слукасом, Датомеом, Калинићем, Махмутолуом, Курбановом…

Сви ови подаци и гласови некадашњих играча који су освајали трофеје и писали историју Евролиге, показују на још један начин какву сезону је имала Црвена звезда и колико се цени у Европи: на терену, поред њега, атмосферу, подршку. Памтиће се велике победе, серија од 7 мечева без пораза, брејкови у Виторији, Истанбулу, Тел Авиву, Бамбергу, МИлану…спавање на ародрому у Казању, препуне „Арена и дворана Александар Николић“…Зато, ову сезону црвено-белих у Европи, по први пут одиграну у новом формату са чак 30 утакмица, можемо назвати незаборавном и историјском.

Претходни текстАпел за јавност
Следећи текстПретпродаја сезонских карата продужена до 8 јула