Звезда на корак од титуле!

64

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су екипу ФМП–а у Железнику пред око 2000 гледалаца, резултатом 91:76, у другој утакмици финалне серије Моцарт Суперлиге Србије и на тај начин дошли до прве „меч лопте“. Трећи меч у петак у 20 часова у дворани „Александар Николић“.

Финална серија се сада сели у дворану „Александар Николић“ где ће црвено–бели имати прилику да победом пред пуним трибинама освоје трећу узастопну титулу у домаћем такмичењу и на тај начин крунишу једну од најбољих сезона у историји клуба.

Тренер Радоњић ни на овој утакмици није могао да рачуна на стартног плеја Стефана Јовића, те се одлучио за петорку у саставу Џенкнс, Гудурић, Дангубић, Митровић и Кузмић. И ова утакмица је започела препознатљивом агресивном одбраном црвено–белих и поенима Митровића и Џенкинса који су реализовали серију напада за вођство од 7:0. Врло брзо је екипа тренера Радоњића дошла и до двоцифрене предности, након погођена оба слободна бацања Дангубића, резултат је био 14:4 након непуна 4 минута игре. Погодио је Остин тројку и смањио предност на минус 8, међутим Гудурић са два везана погодка ван линије 6, 75 доноси +13 на два минута до краја, 24:11. Тројком од таблу Симоновића завршена је прва четвритна, резултатом 30:18 у корист браниоца трофеја. У тим тренуцима Звезда је већ имала једног „двоцифреног“ у својим редовима, Марка Гудурића са 11 постигнутих поена, док је на другој страни Остин такође био „двоцифрен“ али са 12 поена.

На почетку друге четвртине играло се кош за кош и црвено–бели су константно одржавали двоцифрену предност, те је након непуна 2 минута игре резултат био 34:24 у корист гостију.

Покушавали су домаћи играчи резултатски да се примакну, међутим изабраници тренера Радоњића су имали спреман одговор на сваки покушај налета, те су поенима Гудурића, Дангубића и Симоновића одржавали предност. А онда сјајна комбинација Звездиних играча крунисана је атрактивним закуцавањем Немање Дангубића за максималних плус 15 у том тренутку, 52:37 за црвено–беле.

На „велики одмор“ Црвена звезда мтс отишла је с предношћу од +12, 52:40. Најефикаснији у редовима гостију били су Гудурић са 14 и капитен Митровић са 12 постигнутих поена (без промашаја из игре). У редовима ФМП–а највише се истакао Остин са 16 поена.

Друго полувреме почело је добром тимском одбраном, тројком Џенкинса и поенима Добрића из контре, па је у том тренутку Звезда стекла нову највећу предност, плус 17, 57:40. Одржавали су током треће деонице високу предност црвено–бели, а она је пред крај овог прериода износила и максималних плус 21, 71:50. Резултат пред почетак последњих 10 минута утакмице у Железнику, био је 71:54.

У нешто споријем ритму се играло на почетку последње четвртине, а пулени тренера Радоњића ни у једном тренутку нису дозволили домаћој екипи да угрози стечену предност, 77:56 био је резултат на семафору након два ипо минута игре у овом периоду. Констатно су одржавали предност играчи Звезде, а далеком „двојком“ Џенкинса отишли су на плус 19 пред последња два минута, 89:70.

До краја утакмице није било већих узбуђења, црвено–бели су и овај меч мирно привели крају, те је коначан резултат био 91:76. У редовима гостију, чак пет играча је имало „двоцифрен“ број постигнутих поена, а најефикаснији као и на крају првог полувремена, били су Марко Гудурић са 19, односно Лука Митровић са 14 поена. „Двоцифрени“ су били још Дангубић, Симоновић и Џенкинс. На другој страни, Остин се истакао са 25 постигнутих поена.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 1, Томпсон 5, Дангубић 12, Митровић 14 (шут из игре 7/8, 7ск), Лазић 5, Симанић 2, Добрић 7, Симоновић 10, Џенкинс 10 (5ас), Гудурић 19, Кузмић 6 (6ск), Бјелица.

Екипу Црвене звезде мтс сада дели још само једна победа од освајања титуле првака Србије, а прилику да то остваре, тренер Радоњић и екипа имаће већ у петак у хали „Александар Николић“. Зато Звездаши, у петак сви у халу, да поздравите своје љубимце који су сјајним партијама у претходним месецима то и заслужили.

Претходни текстПознати противници на припремама
Следећи текстПоподневни тренинг на Златибору