Звезда повела у финалној серији

50

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у првој утакмици финалне плејоф серије Моцарт Суперлиге Србије резултатом 94:66 и на тај начин повели 1:0. Серија се сада сели у Железник.

Кошаркаши Црвене звезде мтс начинили су први корак у походу на трофеј намењен прваку Србије. Црвено-бели су у првој утакмици финалне плејоф серије Моцарт Суперлиге Србије савладали ФМП резултатом 94:66 у дворани ’’Александар Николић’’.

Звезда је од почетка до краја утакмице контролисала утакмицу. Црвено-бели су агресивном одбраном потпуно неутралисали младу и веома талентовану екипу ФМП-а која није могла да парира Евролигашу.

Почетак финалне серије Моцарт Суперлиге Србије приредио је истински спектакл. Кошаркаши Црвене звезде мтс имали су велику подршку у утакмици против ФМП-а од стране бивши саиграча, али и осведочених Звездаши.

Црвено-беле су на почетку битке за трећи трофеј ове сезоне бодрили кошаркаш Детроит Пистонса Бобан Марјановић, репрезентативац Немачке Мајк Цирбес, репрезентативац Србије и кошаркаш Уникахе Немања Недовић, најбољи фудбалер аустралијске лиге Милош Нинковић и рукометаши Црвене звезде који су освојили Куп Србије и прекинули деветогодишњи пост без трофеја.

Сјајна увертира пренела се на паркет где су црвено-бели ушли у меч са много енергије. На почетку утакмице Звезда је градила предност на агресивној одбрани. Црвено-бели су свели ФМП на само шест поена за више од осам минута, а када је Огњен Добрић погодио две везане тројке Звезда је стекла и највећу предност у дотадашњем току меча – 19:6.

У наставку игре се ритам убрзао. Црвено-бели су пронашли шутерски ритам, а агресивна одбрана је притискала младог и талентованог ривала. Звезда је улазила у све бољи нападачки ритам, стварала чисте позиције за шут и чувала сигурно вођство. На полувремену предност је имала 14 поена предности – 38:24.

У првом полувремену Звезду је предводио Огњен Добрић са 15 поена и без промашаја из игре.

Почетак другог полувремена доносио је кључну превагу на утакмици. Звезда је из одличне одбране направила нову серију, овог пута – 19:7 и стекла великих 26 поена предности након пет везаних поена Милка Бјелице – 57:31. Бјелица је наставио у исторм ритму, црвено-бели су се распуцали и повећавали своје вођство до чак плус 35 (70:35).

Чинило се да су црвено-бели резултатски завршили посао у првој утакмици. Квалитетна одбрана и велики број лаких поена из исте, чували су високо вођство. Талентовани састав ФМП-а се није предавао, али су искуство и снага били на супртоној страни.

Звезда је на крају прилично рутински славила резултатом 94:66 и са 1:0 преселили серију у Железник. Следећи меч је на програму у среду од 18 часова и 30 минута. Титулу првака Србије добиће екипа која прва стигне до три победе.

Црвена звезда мтс – ФМП 94:66 (23:11, 15:13, 34:15, 22:27)

Црвена звезда мтс: Волтерс 10 (5ас), Томпсон 5, Дангубић 7 (4ас, 4ск), Митровић 6, Лазић 6, Симанић 4, Добрић 21, Симоновић 11, Џенкинс 3 (6ас), Кузмић 6, Бјелица 9.

ФМП: Раданов 2, Човић 7, Давидовац 9 (6ск, 6ас), Апић 13, Лазаревић 19, Бурсаћ 4, Шешлија 9, Кутлешић 4, Љубичић, Радовановић 2, Остин 6, Каплановић.

Марко Симоновић:
Добро смо почели финалну серију, контролисали смо од почетка меч и играли оно што тренер тражи од нас. Имамо јос једну тешку утакмицу, покушаћемо да победимо и у Железнику.

Дејан Радоњић:
Кренули смо добро, озбиљно, са испуњавањем елемената који су потребни за предност. Њу смо градили постепено, градили резултат, а у неким периодима играли веома добро и оно што сада треба је да се окренемо следећем дуелу који долази брзо. Жеља нам је иста и надам се да ћемо и у Железнику бити на нивоу задатка. Ово не може да доведе до опуштања играча.

Претходни текстУб добио стадион „Драган Џајић“
Следећи текстЦрвено-белима 22 медаље на Првенству Србије у Крушевцу!