Нова победа црвено-белих

93

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су и 9. победу у Моцарт Суперлиги Србије. Пред нешто мање од хиљаду гледалаца у дворани “Александар Николић” овога пута савладана је екипа ФМП – а резултатом 77:69 (25:16, 16:16, 16:10, 20:27).

Екипа Црвене звезде мтс почела је утакмицу у саставу : Јовић, Добрић, Дангубић, Митровић и Кузмић

На самом старту виђено је чак 8 везаних поена Добрића и 2 Кузмића за вођство црвено – белих 10:0. Препознатљивом јаком одбраном и разноврсним нападом екипа тренера Радоњића наставила је да одржава двоцифрену предност стечену у првих 2 минута утакмице, 20:9 било је на 3 ипо минута до краја прве четвртине. Пришла је екипа ФМП – а у једном тренутку на само – 4, али су пулени тренера Радоњића поново појачали у одбрани и на први одмор отишли с предношћу од +9, 25:16.

Након непуна 3 минута игре у другој четвртини било је +12 за Звезду, 33:21. Велики пех за црвено – беле се десио у 3. минуту друге четвртине, када је Марко Симоновић након шута за 3 поена незгодно доскочио те је због повреде морао да напусти терен.

Након детаљнијих прегледа знаће се о каквој повреди тачно је реч. Дошли су домаћи играчи и до +15 након 7 минута игре у другој четвртини, 39:24. Резултат након првог полувремена 41:32 у корист Црвене звезде мтс.

И друго полувреме почело је као и прво, великим залагањем у одбрани и одличним, па и атрактивним решењима у нападу, као што је била акција Јовића за Митровића, 50:32 за Звезду на 7:52 до краја треће четвртине. Контролисали су црвено – бели ситуацију на терену па се на последњи одмор отишло резултатом 57:42.

Дешавања на терену се нису променила ни након четири минута игре у последњој четвртини, бранилац трофеја је и даље диктирао темпо, а резултат је у том тренутку био 69:51 у корист домаћина. Пришли су и на једноцифрену разлику гости, али је већ било касно, 77:69, што испоставиће се ће бити и коначан резултат утакмице.

Бранко Лазић:
Честитке екипи на важној победи за то прво место. Почели смо добро, касније смо имали неке проблеме и падове у игри. Очекујем да наставим даље ид а ћемо исправити грешке у наредном период.

Дејан Радоњић:
Не бих могао да кажем да сам задовољан, један од разлога је и то стање око повређених играча које се погоршало у једној утакмици која је била под контролом . Не излазим задовољан вечерас, после Волтерса на кога нећемо моћи да рачунамо сада се повредио и Симоновић, али ситуација је таква каква је, ово је 75. меч Црвене звезде, а има да се игра још доста и напори нису једноставни ни мало.

КК Црвена звезда мтс: Томпсон, Дангубић 10 (8ск), Митровић 7 (7ас), Лазић 7, Добрић 8, Симоновић 3, Ракићевић, Џенкинс 1, Гудурић 15, Јовић 3 (6ас, 7ск), Кузмић 16, Бјелица 7.

Претходни текстЂуровски: Познато је како су освојили титулу
Следећи текстКадети шампиони региона „Центар“