Пораз од ЦСКА на почетку турнира у Истанбулу

79

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од ЦСКА 84:80 на старту завршног турнира Евролиге за јуниоре „Adidas Next Generation“. Наредни противник у петак од 8 часова је екипа Париза.

Јуниорски тим Црвене звезде мтс започео је завршни турнир Евролиге у Истанбулу „Adidas Next Generation“ поразом у дуелу са ЦСКА 80:84 (27:21,18:18,21:23,14:22).

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Стефан Момиров са 14 поена, 13 је убацио Ранко Симовић.

Пред 200 гледалаца у дворани „Ахмет Комерт“ у Истанбулу, црвено-бели су одлично отворили утакмици након неколико изједначених уводних минута, и предвођени у том тренутку расположеним Момировим (7 поена) преузели потпуну контролу над утакмицом.

У врло разноврсној игри пратили су га Пауновић, Симовић и Ђорђевић, па су црвено-бели тако у једном тренутку имали и игромну предност од 17 поена у првом полувремну.

Међутим, пад у игри уследио је од резултата 41-27, напад је у потпуности стао, а „армејци“ су ухватили прикључак и након њихове серије 12-4 на велики одмор отишло се предношћу црвено-белих 45:39.

У наставку утакмице играло се кош за кош, екипа Црвене звезде мтс је у једном тренутку успела да анулира нову серију ЦСКА са старта другог полувремена од 14:6 и поведе 66:60, ипак противнички тим је успео брзо поново да ухвати прикључак и уведе меч у неизвесну завршницу.

У самом финишу меча у последња три минута када се решавало питање победника и „ломио“ резултат, црвено-бели су направили неколико грешака (изгубљене лопте Момирова, Ускоковића и Симовића). ЦСКА је стекао 4 поена предности 81:77 у самом финишу, Симовић је погодио тројку, међутим последња шанса отишла је са изгубљеном лоптом Пауновића, па су „армејци“ на крају славили резултатом 84:80.

Овим поразом црвено-бели, прошлогодишњи финалисти овог турнира, нису изгубили све шансе да се пласирају у завршницу, а већ у петак у истом термину од 8 часова (9 по локалном) следи дуел са кошаркашима Париза (бивши ИНСЕП), а након тога и дуел са Барселоном.

КК Црвена звезда мтс: Лакић 2,Ускоковић 10,Живаноић, Радаковић 8,Бубања, Момиров 14, Ђорђевић 12, Симовић 13+8 ск,Томашевић 5,Пауновић 11, Стајчић, Илић Алекса 4.

Претходни текстЦрвена звезда је шампион Србије!
Следећи текстФинале Купа у Хумској