Ђуровски: Време је да проиграмо

76

Црвена звезда отворила је капије стадиона „Рајко Митић“ до краја сезоне те ћете тако имати прилике да бесплатно бодрите црвено-беле на мечу против Младости из Лучана. Утакмица 35. кола Суперлиге Србије игра се сутра, 13. маја, од 19 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белих Бошко Ђуровски изнео је своја очекивања пред овај дуел.

Екипа Младости изборила се за пласман у плеј-оф у веома оштрој конкуренцији и то је резултат за поштовање. Предводи је искусан стратег Нешко Миловановић који одлично познаје српски фудбал. Неће нам бити лако, током претходног сусрета у Купу у првом полувремену смо губили 1:0 и мислим да бисмо из те утакмице могли да извучемо поуке. Много је битно да не примимо гол који би у овој ситуацији можда додатно пореметио ситуацију у нашој екипи. Мислим да се на последња два тренинга вратила позитивна енергија у екипу и надам се да ће то донети добар резултат на утакмици против Младости — рекао је Ђуровски.

Меч против Младости са собом носи велики психолошки притисак.

Сутрашња утакмица је много важна из више разлога. Поред тога што нам доноси три бода, доноси и самопоуздање, може да допринесе стабилности екипе после два пораза и, што је најважније, оставља нас у борби за прво место до краја првенства. Ми као клуб чинимо све напоре како бисмо вратили менталну снагу нашој екипи. Данас смо имали разговор са тренером за менталну припрему који је разговарао са нашим играчима. Имамо много странаца у екипи и хтели смо да покажемо како треба да се понаша играч Цврене звезде, које су његове обавезе, који су захвтеви клуба на које морају да одговоре на позитиван начин. То је још један напор од стране клуба како бисмо стабилизовали екипу и дошли до титуле ове сезоне.

Ђуровски је, као и читава екипа, фокусиран искључиво на дешавања на терену.

Говори се да је против Чукаричког било случајева у којима се играчи нису добро слагали, али ја то нисам приметио. Ситуација је доста затегнута и напета јер су играчи сигурно свесни у каквој се ситуацији налазимо, али сматрам да је дошло време да они покажу своје право лице. Немојте заборавити да су управо ови играчи скоро две године били на врху табеле. Доста је нефудбалских ствари у помињању нашег клуба у медијима, али надам се да то не оптерећује много фудбалере. Половина њих су странци и претопстављам да не знају толико шта се све спомиње у домаћим медијима те тако не верујем да то утиче на њихову психу у овом тренутку. Ја као тренер не желим да се враћам на размирице између управа клубова, моје је да радим на терену, да поштујем противника и да учиним све како бих мотивисао и подигао самопоуздање својој екипи — закључио је Ђуровски.

Претходни текстНоћ музеја на Малом Калемегдану
Следећи текстЗвезда у Суботици на старту другог круга плеј-офа