Гудурић трећа ’’звезда у успону’’

176

Првотимац Црвене звезде мтс Марко Гудурић био је трећи по броју гласова у избору за најбољег младог играча Евролиге.

Иако је сезона и даље у току, већ може да се констатује да су кошаркаши Црвене звезде мтс имали изузетно успешну годину. У витрини клуба са Малог Калемегдана већ су се нашла два нова трофеја освојена у 2017. години. Црвено-бели су прво освојили Куп Радивоја Кораћа, а потом и остварили примарни циљ освајањем АБА лиге и самим тим обезбеђеним местом у Евролиги и наредне сезоне.

Никако се не сме заборавити и изузетан учинак у најјачем европском такмичењу. У никада тежем формату, којим се ове године Евролига представила, Звезда је направила изузетан успех. Подсетимо, црвено-бели су завршили девети са фантастичних 16 победа и срушили бројне великане како у Београду, тако и на гостовањима.

Индивудална признања нису могла да изостану. Подсетимо да су се Бранко Лазић и Чарлс Џенкинс нашли у најужем кругу кандидата за најбољег дефанзивца, а Марко Гудурић за ’’звезду у успону’’. Гудурић који је био носилац Звездине игре у кадетима и јуниорима, већ другу сезону заредом брани боје првог тима и у Евролиги бележи сјајне резултате. У избору за ’’звезду у успону’’, признање које се додељује најбољем младом играчу најјачег европског такмичења, Гудурић је заузео трећу позицију. Прво место припало је првотимцу Реал Мадрида Луки Дончићу, док је друго место заузео центар Дарушафаке Анте Жижић.

Признање за Звездиног бека је признање и за цео тим, као и школу кошарке која је већ надалеко позната широм Европе и чиме се Црвена звезда са правом поноси. Најбоља потврда рада Звездине школе и талента младих играча црвено-белих је и то да ће се и ове године Звездини јуниори наћи на Фајнал ејту који се одржава у време Фајнал фора у Истанбулу.

Претходни текстЗвезда на Слогу у полуфиналу Купа
Следећи текстЦрвено-бели у финалу плеј-офа!