Божовић: Сада су нам најпотребнији навијачи

60

У среду, 26. априла, од 16:30 на Бановом брду састаће се Чукарички и Црвена звезда, у оквиру полуфинала Купа Србије.

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић је уочи ове утакмице изнео своја очекивања.

Предстоје нам две тешке утакмице јер Чукарички је екипа која има добар квалитет, и ово такмичење виде као начин за излазак у Европу. Наравно, и ми желимо дуплу круну, и надам се да ћемо остварити резултат који је добар и који ће нам олакшати улазак у финале. Нерешено или победа, то је за нас добар резултат пред реванш, али, понављам, неће нам бити лако. Даћемо све од себе, али мислим да се ништа неће решити на Бановом брду — рекао је Божовић.

Под знаком питања је наступ Михаила Ристића.

Ристићу је натечен лист јер је добио ударац, па не знамо да ли ће играти. Анђелковић је у конкуренцији за тим, а Милић још није спреман.

Полуфинале Купа се налази помало и у сенци догађања и изјава које се претходних дана могу чути у медијима.

Не бих желео да доливам уље на ватру, да не бих изазвао можда неку серију саопштења, то нам није потребно. Боље ми је да ћутим. Мишљење имам, наравно. Мислим да се ствара много ружна атмосфера у Србији око фудбала, и није ни чудно што нема навијача. Овде ништа лепо не може да се прочита о фудбалу — рекао је Звездин тренер, и позвао навијаче да подрже екипу у овом, како каже, најважнијем тренутку.

Ми треба да играмо и побеђујемо зато што смо ми Црвена звезда и зато што смо највећи клуб у Србији. Позвао бих навијаче Црвене звезде да нас подрже до краја ових такмичења јер никад нам подршка није била потребнија. Због пропаганде која се подиже око Црвене звезде, а на којој би могао и Гебелс да им позавиди. Свима који је стварају. Зато нам сада требају навијачи. Није добра атмосфера која се прави против странаца, против мене, прави навијачи треба да знају да ту има много бoтова, исценираних прича. Ако је клуб изнад свих нас, онда није важно ко је тренер и који су играчи већ је важно да Звезда освоји трофеје. Када се заврши првенство, е онда треба да подвучемо црту и да видимо шта је ко урадио. Али, сада, сада нам треба само јединство, јер имамо против себе озбиљне противнике. Не противника, него противнике. Две године смо први, и можда некоме одговара да на Маракану поново дође Раднички из Крагујевца, да позајми дресове од нас и да победи Црвену звезду. Можда то неко воли и то очекује, али ја се надам да тога више бити неће. Звезда има моћ зато што има народ уз себе. То је велика моћ, и што се више сплетки прави, нас више срећа служи — рекао је Божовић.

Претходни текстМеч који одлучује шампиона!
Следећи текстЗвезда обележила дан фудбала и пријатељства