Веслај за своју школу – Дођите да навијамо!

188

Матуранти београдских гимназија, заједно са својим професорима, моћи ће и ове године да веслају за своју школу на такмичењу чије је финале заказано ѕа 21. април у Чукаричком рукавцу на Ади циганлији.

„Веслај за своју школу“ је ревијална веслачка трка, у којој тимове чине 12 матураната (по могућству они који нису активни спортисти). Такмичари веслају у галијама, чамцима који су намењени почетницима у веслачком спорту. Ове године наступиће 22 гимназије, уз тим матураната неке од средњих школа из Београда (одабир се врши по азбучном реду). Ове године је то Архитектонска техничка школа (АТШ). Тимове састављају школе а за безбедност учесника задужени су искусни тренери Веслачког клуба Црвена звезда, који организју и припремне тренинге са учесницима.

У претходне четири године такмичења, учествовало је око 400 београдских матураната. Толико их је било само у чамцима, а много више било их је у публици, у својству навијача.
Квалификације су 18. априла, у савском рукавцу а полуфиналне трке биће одржане 20. априла. По један победнички тим из сваке од осам тамичарских група наступиће у полуфиналу које је заказано за 20. април.

Финале ревијалне манифестације Београдског програма „Веслај за своју школу“ гледаоци РТС- а ће моћи да прате уживо, у емисији „Београдска хроника“, у петак 21. априла.

ДОЂИТЕ ДА НАВИЈАМАО!

У галерији слика можете видети детаље са тренинга који је одржан у суботу у просторијама Веслачког клуба Црвена звезда, а под будним оком наших искусних тренера.

Распоред квалификационих трка које ће се одржати 18. априла 2017 године је следећи:

1. група: МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА „СВЕТИ САВА“, ТРЕЋА ГИМНАЗИЈА
2. група: ТРИНАЕСТА ГИМНАЗИЈА, ЗЕМУНСКА ГИМНАЗИЈА, ЧЕТВРТА ГИМНАЗИЈА
3. група: СЕДМА ГИМНАЗИЈА, ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА ОБРЕНОВАЦ
4. група: ПЕТА ГИМНАЗИЈА, ОСМА ГИМНАЗИЈА, АТШ – АРХИТЕКТОНСКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА
5. група: ДЕСЕТА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА ЛАЗАРЕВАЦ, ЧЕТРНАЕСТА ГИМНАЗИЈА
6. група: СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА, ШЕСТА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА МЛАДЕНОВАЦ
7. група: ПРВА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА ГРОЦКА
8. група: ГИМНАЗИЈА „ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ“ (15), ДВАНАЕСТА ГИМНАЗИЈА

Претходни текстЗвезда направила брејк и изједначила у финалу
Следећи текстПораз Звезде у 154. дербију