Звезда направила брејк и изједначила у финалу

115

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Војводину НС семе у дургом мечу финалне серије плеј-офа Суперлиге са 0:3, по сетовима 25:27, 19:25, 21:25 и тако изједначили резултат на 1:1 у победама.

Од почетка меча било је веома узбудљиво. На половини првог сета Звезда је серијом од пет поена у низу повела са 10:13. Милутиновић је одлично сервирао, а Машуловић је са три блока предводио наш тим. Војводина је успела да дође до изједначења (18:18), па је уследила неизвесна завршница. Домаћи су први стигли до сет лопти. Две нису искорситили, а Нејић је донео Звезди прву сет лопту коју су наши одбојкаши одмах искорситили за вођство -25:27.

Беградски црвено-бели наставили су са одличном игром и у другом сету. Водили су од старта, а на техничком тајм ауту имали су предност од 10:12. Нејић је одлично сервирао, док је на мрежи доминирао Машуловић. Поени су се ређали, а наш тим је дошао до вођства од 10:15. Звезда није дозволила домаћину да угрози њено вођство, а на крају је и повећала предност – 19:25.

Екипа Драгана Кобиљског је била у налету. Где је стала у другом, Звезда је наставила и у трећем периоду игре. Наш тим је повео са 2:9, а домаћи су до техничког тајм аута смањили на 7:12. Београђани су у потпуности контролисали игру и своју предност одржавали до саме завршнице. Војводина је до краја успела само да ублажи пораз, а Благојевић је донео велико славље нашим одбојкашима – 21:25.

Црвена звезда је изједначила на 1:1 у финалној серији плеј-офа Суперлиге и сада следе два меча у Београду када ће домаћин бити наш тим. Трећи меч је на програму у четвртак 20. априла, а четврти у недељу 23. априла. Екипа која прва оствари три тријумфа у серији постаће шампион Србије.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3(25:27, 19:25, 21:25) – Резултат у серији: 1:1
Нови Сад – Дворана: СПЦ Војводина. Гледалаца: 800. Судије: Горан Градински и Александар Петровић. Трајање меча: 79 минута.
ВОЈВОДИНА: Симић 8, Вучићевић 1, Илинчић, Станковић 6, Премовић 13, Кујунџић 12, Пековић (либеро), Мехић 9, Радовић, Тодоровић, Перић. Није играо: Надаждин. Тренер: Неџад Османкач.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петровић 1, Машуловић 14, Милутиновић 7, Нејић 11, Стојсављевић 10, Мунћан, Благојевић 15. Нису играли: Самарџић, Гмитровић, Штавлић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстФримпонг: Да наставимо низ без пораза
Следећи текстВеслај за своју школу – Дођите да навијамо!