Звездаши се спремају за Васкрс

97

На хришћански празник Велики петак обичај је да се у кући фарбају јаја за предстојећи Васкрс. Са нашим првотимцима разговарали смо о томе како у њиховим домовима изгледају припреме за велики празник, ко највише воли да помаже у украшавању јаја и ко углавном побеђује у традиционалном куцању јајима.

Увек се трудимо у кући да не фарбамо јаја на класичан начин. Не купимо боју, ставимо јаја и готово, већ у великој шерпи биљкама бојимо јаја која смо претходно украсили. Од када памтим моја бака тако фарба јаја и заиста буду најлепша. Док смо живели у иностранству моја супруга је „украла” тај рецепт од баке, видела је да јој добро иде и наставила је само на тај начин да их фарба. Деца увек једва чекају Ускрс, тада отпутују код баке и деке на село и на Велики петак заједно фарбају јаја. Иако је то тужан дан у хришћанству, свима нам значи када се окупимо и проведемо га заједно. Ове године због тренинга ја нећу бити са њима, тако да ћу данас морати сам да фарбам јаја. Морам да признам да ћу вероватно купити фарбу – рекао је Звездин капитен Александар Луковић.

Након неколико година проведених у иностранству породица Милијаш Ускрс ће овог пута обележити у Београду.

Много ми је драго што ћемо сви моћи у недељу да будемо са својим породицама и да прославимо овај велики празник. Ове године ћу сигурно помагати у фарбању јаја, то ћемо урадити кроз игру са децом. Иако су мали сигурно ће помоћи, испрљаће и они нешто у кухињи. С обзиром на то да имају годину и по дана ово је њихов други Ускрс, али први када ће моћи донекле да разумеју шта се дешава и да са нама учествују прво у шарању, а касније и у куцању јајима – рекао је Ненад Милијаш.

У дому Сикимића много пажње посвећују украшавању ускршњих јаја.

Ми смо велика породица, имам два рођена брата, сви имамо по двоје деце па када се сви скупимо да фарбамо јаја заиста креативности и забаве за децу не може да недостаје. Користимо разне бојице, лакове за нокте, лепимо украсе, деца то највише воле, а и ја сам прилично активан. На дан Ускрса им у двориште сакријемо јаја и сви се забављамо док их не нађу. Немам неку посебну тактику да победим у куцању јајима. Сви знамо за дрвено јаје, али ја пустим децу да ме победе, знам колико се моји синови Никша и Матија томе радују – рекао је Предраг Сикимић.

Звездин чувар мреже Дамир Кахриман данас ће бити морална подршка током посла у кухињи.

Фарбањем и украшавањем јаја се бави моја супруга, она је мајстор у томе. Ја сам подршка јер ми ништа друго ту не иде. Ускрс сваке године проводимо заједно и томе се сви радујемо. Тада организујемо турнир у куцању јајима. Не пуштам децу да победе, трудим се да их васпитавам у том духу да их нико неће у животу пуштати, да морају да стварају карактер тако да се победник код нас не зна унапред – поручио је Кахриман.

Претходни текстНа данашњи дан одигран 70. вечити дерби
Следећи текстКанга: Да победом отворимо плеј-оф