Ветерани Звезде гостовали у Црној Гори

173

Ветерани ФК Црвена звезда су у понедељак, 03. априла, гостовали у Беранама и против домаћина играли нерешено 5:5, (3:3).

ФК Беране из Црне Горе основан је далеке 1920. године. Локална самоуправа, општина Беране и њихов председник Драгослав Шћекић, секретар за спорт Зоран Јојић и председник ФК Беране Милија Пешић са ветеранским тимом и клубом навијача ФК Црвене звезде, испред којег је био Раде Барјактаровић, били су домаћини ветеранима ФК Црвена звезда, који су први пут гостовали у Беранама.

У свечаној, домаћинској и братској атмосфери ветерани Звезде дочекани су топло и срдачно на северу Црне Горе. У делегацији ветерана Звезде било је много легенди клуба: Јован Аћимовић, Милош Шестић, Владимир Петровић-Пижон, (Драгољуб Живковић-Рибица , Бранимир Кантар, др Ранко Тодоровић, новинар Бранислав Јоцић и сниматељ Марко Јерковић).

У својој кући пред утакмицу госте из Београда је дочекао Раде Барјактаровић, човек који је црвено бела икона Берана, Црне Горе и екс Југославије. Уз закуску и пиће поздравили су се стари пријатељи и у братском разговору обновили стара пријатељства и склопили нова познанства са Беранима.

Ветерани Берана извели су пред пуном западном трибином Градског стадиона, две спремне и мотивисане комплетне екипе ветерана. Црвена звезда наступила је у комбинованом саставу у односу на гостовање у Кленку. И овај пут предвођена је капитеном Владимиром Петровићем и са великим појачањем из Подгорице, бившим играчем Звезде Санибаслом Ораховцем. На Градском стадиону уз свечану и опуштену атмосферу, утакмица је протекла у више него фер и коректној игри. Београђани су први повели са 1:0, у 10. минуту, Ораховац је лагано прошао неколико противничких играча и лепим шутем постигао гол. Нападач Тинтор је био најистуренији играч Звезде и често био пред голом домаћина, а изједначење се десило у 16. минуту. Гол је постигао Бобан Лекић. Домаћини у нешто млађем саставу ипак су успели да поведу са 2:1 у 18. минуту голом Срђана Милановића. Расположени Милановић је довео ветеране Берана у вођство од 3:1 у 20. минуту. Звезда је у тим тренуцима деловала мало тромо, јер су допутовали пред саму утакмицу. Владимир Тинтор је опет успео да у првом полувремену поравна резултат прво на 3:2 у 22. минуту, и на 3:3 у 26. минуту. На полувреме се отишло при нерешеном резултату — 3:3.

У другом полувремену игра се потпуно отворила на обе стране. Звезда је у наставку деловала одлучније, после одличних продора Ораховца и Тинтора повела је у 35. минуту са 4:3, голом Тинтора. Најбољи појединац у редовима Црвене звезде Ораховац у лепој акцији је сам себи дао простора и снажним шутом у угао гола довео Звезду у вођство од 5:3. Како се утакмица одвијала, домаћини су све више угрожавали гол Звезде, имали су неколико лепих прилика и успели су да преко Марка Лаловића прво смање на 5:4 у 45. минуту. Умор је сустигао играче Звезде и у наставку су свежији играчи Берана успели да изједначе на 5:5, у 49. минуту голом Лаловића. У наставку утакмице фудбалери Звезде успели су да сачувају нерешен резултат, што је и на крају било најправедније. По први пут су ветерани Берана и Звезде играли једни против других и ова утакмица и гостовање дуго ће се памтити у Црној Гори.

Судила је одлична тројка из Берана: Гл. Судија Дрљевић и помоћници Фатић и Брауновић.

ФК Беране играо је у саставу: Асановић, Цимбаљевић, Вучевић, Спалевић, Аковић, Лекић, Шошкић, Милановић, Савић и Буклић. Играли су још: Вељић, Жејниловић, Ћулафић, В. Цимбаљевић, Максимовић, Стојановић, Ђукић, Лалевић, Шћекић, Дошљак, Милић, Марковић и Драгишић.

ФК Црвена Звезда играла је у саставу: Ћировић,Рајевац, Б. Николић, Боровница, Стевовић, Гукић,В. Петровић, Шестић, Барјактаровић ,Дадо Шћекић и Тинтор. Играли су још: Ораховац, Дабић, З. Николић и Миливојевић, тренер Ј. Аћимовић.

За ветеране Звезде у орвом полувремену су наступили и гости из Берана: Предсдник општине Дадо Шћекић и велики звездаш Раде Барјактаровић.

Дружење је настављено на вечери уз музику у ресторану Мотела „ Буче“ у Беранима, уз размену пригодних поклона са обе стране.

Претходни текстЈовељић кандидат за најталента Европе
Следећи текстЦрвено-бели у полуфиналу Купа Србије