Црвено-бели у полуфиналу Купа Србије

53

После пет година, фудбалери Црвене звезде пласирали су се у полуфинале најмасовнијег српског такмичења!

Претходних пет година Црвена звезда није успела да се пласира у полуфинале Купа Србије, и са те стране јој је утакмица против Младости била изузетно важна, јер су црвено-бели жељни да поново освоје трофеј који су последњи пут освојили 2012. године. Тренер Миодраг Божовић је на терен извео најјачи могући састав, и на тај начин показао да Црвена звезда ништа неће препуштати случају.

Утакмица у првом полувремену није обиловала великим бројем прилика за гол. Најближи голу црвено-бели били су након покушаја Ричмонда Боаћија. Наш напада није имао довољно среће и концентрације да донесе Звезди предност; први пут је Крзнарић одлично интервенисао, а други пут је погођен спољни део мреже. Црвено-бели су најчешће са бока покушавали да пронађу нападаче, али није било превише употребљивих лопти. Са друге стране, Младост је претила из контранапада, иако све до завршнице првог полувремена нису успевали да материјализују простор који им се отварао, чак ни да запрете голу Манојловића.

А онда, у најгорем тренутку – у 45. минуту, Звезда је примила гол. Након контранапада гостију, уследио је центаршут са десног бока на другу стативу где је сам био Милосављевић, и из непосредне близине главом погодио мрежу. Хладан туш за црвено-беле пред одлазак на одмор.

Испоставило се да је туш пријао нашим фудбалерима, јер су на сјајан начин ушли у други део игре. Већ у 46. минуту Гелор Канга је одличним „хицем“ са око 20 метара погодио даљи угао гола Крзнарића, и донео Звезди психолошку предност. На крилима знатно боље игре, Звезда је успела веома брзо да направи преокрет. Срђан Плавшић је био један до актера преокрета јер је са две асистенције допринео да Звезда не дозволи било какво изненађење на Маракани. Најпре је у 52. минуту након његовог центаршута Милић успео да главом погоди мрежу, а потом и у 58′ Боаћи; овога пута, Плавшић је центрирао са леве стране, а Боаћи из волеја затресао мрежу и постигао свој први гол на Маракани.

Тачку на Звездину серију голова ставио је капитен Александар Луковић, и то из једанаестерца у 63. минуту. Треба рећи да је Звезди посао био олакшан јер је одмах након Звездиног другог гола искључен Андрић, који је добио други жути картон. Гости су и поред бројчаног дефицита успели да ублаже пораз. У 70′ минуту је досуђен једанаестерац, а Бојовић је био прецизан са беле тачке и на тај начин је поставио коначан резултат утакмице. До краја меча, шансу су добили Лука Аџић, Срђан Вујаклија и Стефан Милошевић, али није било већих узбуђења.

Црвена звезда се на тај начин пласирала у полуфинале Купа Србије, и и даље вреба прилику да освоји дуплу круну након 10 година.

Црвена звезда – Младост 4:2 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 2.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Канга у 46′, Милић и 52′, Боаћи у 58′ и Луковић (пен) у 63′ за Црвену звезду, а Милосављевић у 45′ и Бојовић у 70′ за Младост.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Милић, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Милошевић, Милијаш, Полетановић, Аџић, Сикимић, Вујаклија.

Младост: Крзнарић, Андрић, Пешић, Милошевић, Шатара, Пејовић, Радивојевић, Милосављевић, Јовановић, Одита, Бојовић.
Резерве: Зечевић, Саничанин, Протић, Тумбасевић, Павловић, Гаврић, Симић.

Претходни текстВетерани Звезде гостовали у Црној Гори
Следећи текстБожовић: Сасвим заслужена победа