Звезда обезбедила пол позицију

81

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Цибону у 22. колу АБА лиге резултатом 69:56. Победом у дворани “Александар Николић“ црвено-бели су и математички решили питање првопласираног тима на крају лигашког дела сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су 21. победу у АБА лиги. Црвено-бели су били бољи од Цибоне резултатом 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10) и на тај начин математички оверили прво место на крају лигашког дела сезоне регионалног такмичења. Иако нису играли сјајно, били су добри у важним моментима. Одбрана ни овог пута није заказала, као ни вољни моменат у важним моментима утакмице па је надомештен нешто слабији шутерски дан, али и бројни изостанци због повреда.

У мечу против Загрепчана нису наступали Немања Дангубић и Петар Ракићевић због повреда, а веома дозирану минутажу имао је Стефан Јовић који је одиграо првих осам минута меча и након тога се није враћао на паркет. Посебан разлог за бригу је ново лице на списку повређених играча. Најискуснији члан тима Милко Бјелица је после само два и по минута проведених на паркету остао под кошем Цибоне са болном гримасом на лицу. Бјелица је убрзо отишао у свлачионицу и није се враћао на паркет до краја утакмице.

Црвено-бели су мало спорије ушли у утакмицу, али ипак није дуго потрајало док нису пронашли прави ритам. Након два минута без коша Стефан Јовић је погодио тројку па је Звезда стекла прво вођство на мечу (3:2). Заиграо је одлично Лука Митровић који је полухорозима налазио пут до коша, а одбрана је функционисала све боље па је Звезда убрзо повела 12:6.

Цибона је била мотивисана и преко најискуснијих Жорића и Розића пробала да узврати. Ипак, изабраници тренера Радоњића су ушли у ритам. Допринос са клупе Огњена Добрића и Њета Волтерса био је од велике важности. Управо је после њихове серије поена, а конкретно након тројке Волтерса почетком другог периода Звезда стекла осетнију предност (27:13).

Чврстом одбраном црвено-бели су контролисали ритам утакмице. План је био да се из добре одбране долази до брзих поена и он је ишао добрим током. Упркос нешто слабијем шуту, Звезда је имала сигурно вођство на полувремену меча (40:29).

Прва два минута трећег периода Цибона није могла до коша, а на другој страни је Марко Гудурић везао пет поена па је Звезда стекла плус од 16 поена (45:29). Гости су узвратили мини серијом 4:0, али су узвратили Лазић и Митровић. У серији 8:0 црвено-белих Лазић је убацио пет, а Митровић три поена и Звезда је дошла до великих плус 20 на половини трећег периода (53:33).

Звезда је у наставку мало изгубила нападачки ритам. Шут за три није служио, а Цибона се трудила да скупљањем у рекету одсече високе играче црвено-белих. То им је донекле успело јер су направили серију 13:2 и за четири минута пришли на девет поена заостатка (55:46).

Почетком последњег периода Госпић је погодио за минус седам гостујуће екипе (55:48), али простора за било какву панику није било. Иако нису имали нападачки свој дан, чврстином у одбрани црвени-бели су одибли налет. Улазак Џенкинса допринео је већој контроли ритма па је Звезда у наставку уз много течнији напад и константну добру одбрану узвратила серијом 12:4. На два минута пре краја Гудурић је постигао тројку за 67:52 па је публика до краја меча присуствовала рутинском одрађивању посла.

Црвена звезда мтс – Цибона 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10)

Црвена звезда мтс: Волтерс 11 (5ск, 4ас), Томпсон, Митровић 12 (6ск, 6ас), Лазић 9, Симанић, Добрић 9, Симоновић, Џенкинс 4, Гудурић 7, Јовић 3, Кузмић 12 (10ск), Бјелица 2.

Цибона: Рејнолдс 4, Шакић 4, Маринели 9, Марић, Жорић 6, Ћорић, Бошњак 2, Рожић 4, Сулејмановић 6, Славица 7, Јоксимовић 5, Госпић 9.

Претходни текстБожовић: Када треба играћемо и са два нападача
Следећи текстРадоњић: Волео бих да смо комплетни