Нова казна ЕЛ и последње упозорење!

72

КК Црвена звезда мтс кажњен је у уторак од стране дисциплинског судије Евролиге са 10 хиљада евра због неколико пропуста који су се догодили током и после утакмице 20. кола Евролиге са Панатинаикосом.

Како је наведено у образложењу, КК Црвена звезда мтс кажњен је по два основа конкретно, такође и последњим упозорењем за трећи прекршај.

Новчаном казном од 3000 евра, клуб је кажњен због паљења бакљи након утакмице у којој су црвено-бели славили са 72:66.

Новчаном казном од чак 7000 евра, КК Црвена звезда мтс кажњен је због бацања упаљача и кованица у терен током последње четвртине и тајм-аута 70 секунди пре краја меча.

Клуб је такође добио и последње упозорење, да ће драстично бити кажњен због „константног понављања прекршаја“ – улазак публике на терен по завршетку утакмице Евролиге.

КК Црвена звезда мтс зато још једном, последњи пут апелује на све навијаче и оне који ће се наћи на утакмици против Анадолу ЕФЕС-а у дворани, да се примерено понашају и не бацају ништа у терен, јер клуб више није у стању да плаћа огромне казне због идентичних прекршаја!

Такође, упозоравамо јавност и наше присталице да свака нова казна може довести до још теже санкције, а то је играње утакмице Евролиге без присуства публике, или чак у дворани која је удаљена 300 километара од Београда. У тренутку када се први тим бори да направи још један нови подвиг, и пласира се у наредну плеј оф фазу новог формата Евролиге, оваква, и било која казна у будућности, нанела би огромну штету клубу на свим пољима. КК Црвена звезда мтс подсећа да је ове године већ платио новчане казне у висини од преко 20 хиљада евра!!!

Зато, Звездаши, направите још једном незаборавну атмосферу у дворани, али без икаквих инцидената који по клуб могу да имају несагледиве последице.

Претходни текстМакедонија цела црвено-бела
Следећи текстЦрвено-беле у Сарајеву