Реакција на писање Вечерњих новости

162

Фудбалски клуб Црвена звезда објављује реакцију на текст у дневном листу „Вечерње новости“, а под насловом „У Црвеној звезди лоши директори“ од 20. јануара 2017. године, која је достављена и редакцији овог београдског медија.

Поводом текста под насловом “У Црвеној звезди лоши директори“ од 20. јануара, молимо Вас да објавите следеће реаговање ФК Црвена звезда:

Као редовни читаоци Вашег дневног листа, са запрепашћењем смо прочитали данашњи чланак који сте малициозно насловили и у коме сте између осталог истакли податак да је ФК Црвена звезда један од 59.512 субјеката у нашој земљи који се налазе на списку назива „Лоших директора“, базе података која је ових дана постала доступна јавности на бази података добијених од Агенције за привредне регистре и регистра Народне банке Србије о блокади рачуна.

Желимо да истакнемо следеће, ФК Црвена звезда је на горе поменутом списку исључиво захваљујући чињеници да као и 90% српске привреде кубури са ликвидношћу што уједно проузрокује привремене блокаде рачуна код комерцијалних банака које су у нашем случају све ређе и ређе. Подсетићемо Вас да је ФК Црвена звезда у јуну 2014. године био дужансвојим повериоцима 52 милиона евра.

Без намере да задиремо у састав горе поменутог списка привредних субјеката а у служби правилног информисања Ваших читаоца као и наших партнера желимо да истакнемо следеће:

§ Већ две године уназад ФК Црвена звезда остварује значајан профит, који је примера ради већи и од профита који остварује Ваша компанија;

§ ФК Црвена звезда је током 2016. године реализовао око 90% прихода из иностранства од свог укупног прихода. Поносни смо на наведени резултат, који ФК Црвена звезда убраја међу лидере у Републици Србији по питању прилива средстава из иностранства;

§ Обавезе ФК Црвена звезда уназад две године имају значајан тренд смањења. Поносни смо на остварен резултат и имамо дефинисан план за наредни период;

§ Укупна неизмирена а недоспела дуговања према јавним и комуналним предузећима из ранијег периода имају тренд опадања и очекујемо да их комплетно измирмимо у наредних 12 месеци;

§ ФК Црвена звезда поред редовне ревизије финансијских извештаја, квартално извештава УЕФА као кровну организацију о својим пословним резултатима ради испуњења ригорозних услова за лиценцирање. Недавно су у контроли били и независни ревизори ангажовани од стране УЕФА. За контролу је од стране УЕФА ангажована је једна од четири највеће светске ревизорске компаније. ФК Црвена звезда је данас примила позитиван коначан извештај предметне ревизорске компаније.

§ Коначно, ФК Црвена звезда је током 2016. године имао неколико десетина хуманитарних акција о којима из разумљивих разлога нисмо желели да говоримо имајући у виду да је са становишта нашег клуба, то наша обавеза а не повод за хвалоспеве;

Из горе наведених разлога и услед аргумената који смо Вам горе представили, најљубазније Вас молимо да у овим тешким временима, где се једино лоше вести продају, најпре затражите коментар везано за теме о којима пишете. Теме, за које ћете се сложити, уколико су тенденциозно пренесене, могу да оставе непоправљиво негативан утисак код Ваших читаоца што смо сигурни да Вам није била намера ни сада.

Чврсто верујемо да би и Ви исто овако реаговали и уколико би нека трећа страна на овакав еклатантан начин покушала до оспори неоспрорно, изразито успешне финансијске резултате клуба као и титулу шампиона Србије у прошлој години коју успешно бранимо.

За крај, желимо да искористимо прилику и упутимо позив свим навијачима који прате Ваше новине, којима је клуб у срцу, да дођу на стадион, заузму место које их чека како би заједно наставили борбу за одбрану титуле у другом делу првенства Србије, док исто тако, желимо да буде више „лоших директора“ са оваквим резултатима пошто ће нам земља бити успешнија и богатија а ми другу немамо.

Претходни текстНебојша Човић: Верујем да сада знају ко смо
Следећи текстНема одмора, црвено-бели већ кренули пут Лакташа