Нова година и старе навике, побеђен Задар

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили тамо где су стали у 2016. Како су завршили претходну календарску годину, тако су започели нову 2017. – победом. Овај пут савладана је екипа Задра и то убедљиво, резултатом 113:65 (30:11,37:16,29:13,17:25) у утакмици 16.кола АБА лиге.

Међу веома расположеним црвено-белима, најефикаснији с у били Нејт Волтерс са 17 и капитен Лука Митровић са 16 поена, Марко Симоновић је убацио 15.

Утакмица у дворани „Александар Николић” остаће упамћена и по фантастичној посети, јер је црвено-беле бодрило скоро 8500 гледалаца, којима се пре почетка меча представио и ново појачање црвено-белих Дион Томпсон.

Тренер Дејан Радоњић одлучио се за стартну петорку: Јовић, Кузмић, Митровић, Добрић и Дангубић. Поенима Митровића, Добрића и Јовића, пулени тренера Радоњића у прва три минута направили су серију 10:2 и одредили даљи ток утакмице.

Сјајном игром на обе стране терена, домаћа екипа је на 4 минута до краја прве четвртине натерала тренера Задрана на тајм – аут, 15:6.Великим залагањем у одбрани, као и квалитетним решењима у нападу, донели су велику предност браниоцу трофеја у АБА, након првих 10 минута резултат је био 30:11.

Наставили су и у другој четвртини момци у црвено – белим дресовима са јаком одбраном и одличним шутем споља, те је након 3 и по минута игре било 41:19, и та предност је расла до огромних 67:27 на полувремену.

Сјајном игром и у трећој четвртини, уз само два примљена поена за 4 минута игре, црвено-бели су дошли до тада највеће предности 77:29. Колико је екипа Црвене звезде мтс била надмоћна у овој утакмици, довољно говори податак да је на почетку последње четвртине дошла до 100-ог поена, а на крају утакмице у којој су сви добили шансу и уписали се у листу стрелаца , коначан резултат био је 113:65.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 17, Дангубић 14, Митровић 16 (10 ск), Лазић 10, Добрић 8, Симоновић 15, Ракићевић 2, Џенкинс 8, Гудурић 8, Јовић 2, Кузмић 2, Бјелица 11 (8ас, 6ск).

Тренер Дејан Радоњић:

Константно причамо о жестоком ритму, а опет нас чека нови. Следи нам веома напоран и тежак циклус у Евролиги. У четири кола имамо три гостовања. То је нормално за овај формат. Али, у нашим оквирима то мора више да се потенцира. Сада нисмо ни близу половине мечева који нас чекају до краја сезоне. Идемо даље, припрема за наредни меч и да будемо здрави.

Екипа Црвене звезде мтс путује у четвртак у Литванију преко Немачке, где изабранике Дејана Радоњића у петак од 19 сати очекује меч са Жалгирисом.

Претходни текстМладеновић: Свест се полако мења
Следећи текстНиколић: Учим гледајући Инијесту