Звездине даме славиле у Зрењанину

119

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су победу у 9. колу Суперлиге Србије на гостовању у Зрењанину против МД Зрењанина резултатом 1:3, по сетовима 19:25, 25:19, 23:25, 24:26.

Почетак меча припао је нашим одбојкашицама. Повеле су 4:7, потом и асом Кристине Ђурић 7:10, након чега је Дејан Десница затражио први тајм аут на мечу. Блок Милке Стијепић донео је Звезди четири поена предности, да би сјајна Бојана Миленковић фантастичним сервисима везала четири поена и довела црвено-беле до највеће предности (8:16). Домаће су нанизале три поена, мало касније, на сервис Марковићеве, још три, па је резултат био 15:18 за Црвену звезду. Поени су се освајали у серијама. Звездине даме су дошле до вођства од 16:21, а Зрењанинке су потом смањиле на 19:21, па је Мира Мусулин затражила тајм аут. Он је уродио плодом пошто су црвено-беле са четири узастопна поена дошле до вођства – 19:25.

Домаће су биле знатно боље на почетку другог периода игре. Водиле су 7:2, потом и 11:4. У тим тренуцима наше одбојкашице су доста грешиле. Уследиле су измене. Уместо Стијепић ушла је Вања Букилић, док је Тамрара Радмиловић заменила Катарину Чанак. То је донекле донело Звезди наду да може да стигне домаће. Заостатак је смањен на 16:11. Ипак, Зрењанин је успео да одржи стечену предност, па је на крају резултат изједначен – 25:19.

Почетак трећег сета био је налик претходном. Зрењанин је водио 6:2, па 9:4, да би потом домаће везале три поена за високо вођство од 13:7. Звезда је преко Миленковићеве освајала поене у серијама, па је после неколико добрих акција заостатак смањен на 15:13. Међутим, екипа из Зрењанина је до завршнице успела да повећа предност (23:18). Чинило се да ће домаће лако до преокрета, али је Звезда упалила моторе. Ређали су се поени црвено-белих. Домаће ни поред измена и тајм аута нису успеле да прекину Звездину серију, а после седам везаних поена (четири последња су дело Бојане Миленковић) наш тим је поново водио – 23:25.

У четвртом сету виђено је доста узбуђења. Почетак је протекао у равноправној борби, све до момента када је Терзиевска сервирала, а Зрењанин везао пет поена и повео са 14:10. Црвено-беле су брзо узвратиле, преко капитена Николине Лукић и одличних сервиса Милке Стијепић (16:15). До краја сета било је врло неизвесно. Резултат је био нерешен и играо се поен за поен. Домаће су прве стигле до сет лопте, нису је искористиле, да би и Звезда после поена Јелене Трнић стигла до прве меч лопте коју су одмах искористиле – 24:26.

Фантастичну партију пружила је Бојана Миленковић која је освојила 28 поена. Николина Лукић је била сјајна са 19, а одличну партију пружила је и Јелена Трнић са 13 поена.

Црвено-беле су тако забележиле вредну победу пред три веома тешка дуела против Визуре. Први од три меча против актуелних шампионки биће одигран наредног викенда у оквиру 10. кола Суперлиге Србије, а потом следе две утакмице у четвртфиналу Купа Србије.

МД ЗРЕЊАНИН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (19:25, 25:19, 23:25, 24:26)
Зрењанин – Кристална дворана. Гледалаца: 400. Судије: Владимир Симоновић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 100 минута.
МД ЗРЕЊАНИН: Копривица 11, Павловић 15, Иричанин 9, Марковић 17, Николић, Поповић (либеро), Фрајтовић, Мичета, Терзиевска 9. Нису играле: Папак, Праштало и Сарић. Тренер: Дејан Десница.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 13, Чанак 2, Ђурић 2, Вукомановић (либеро), Радмиловић 3, Ђорђевић, Миленковић 28, Букилић 2, Стијепић 9, Лукић 19. Нису играле: Секулић и Јејић. Тренер: Мирјана Мусулин.

Претходни текстСписак за „карантин“
Следећи текстЦрвено-беле у финалу Купа Србије