Звезда убедљива за 12-0

63

Кошаркаши Црвене звезде мтс и даље су једини непоражени тим у овогодишњем издању АБА лиге јтд пошто су у последњој утакмици 12.кола победили ФМП из Железника 93:62.

Пред 1562 гледаоца у дворани „Александар Николић“, најефикаснији у екипи Дејана Радоњића био је Чарлс Џенкинс са 16 поена, док је Марко Гудурић убацио поен мање.

Црвено-бели су отворили утакмицу стартоном петорком ; Дангубић, Добрић, Симоновић, Џенкинс и Кузмић.

Поенима Џенкинса са пенала и Огњена Кузмића из рекета и Добрића ван линије 6,75 Звезда је направила серију 8:0 на самом почетку утакмице и практично, испоставило е на крају, још тада одредила ток меча.

Одличном игром на обе стране терена црвено – бели су приморали тренера гостију Брака Максимовића да тражи тајм – аут на пет и по минута пре краја прве четвтине, када је на семафору писало 14:2. Сјајном рампом Борише Симанића завршена је прва четвртина коју су изабраници тренера Радоњића сигурном игром у одбрани и добрим решењима у нападу завршили с вођством од +9, 25:16.

Наставили су домаћи играчи тамо где су стали у првој четвртини, а екипа која је завршила прву четвртину у саставу Волтерс, Лазић, Гудурић, Симанић и Бјелица наставила је у истом ритму, гостујућа клупа је затражила нови там-аут било је 33:18 у 14 минуту утакмице.

Одличан проток лопте у нападу у шестом минуту друге четвртине, крунисан је тројком Марка Гудурића за, до тада, највећу предност Звезде, +16, 38:22.

Када је Чарлс Џенкинс погодио шут за три поена на минут ипо до краја првог полувремена, за 47:26, бранилац титуле дошао је у том тренутку до највеће прредности у првом полувремену.

На крају првог дела било је 49:30.Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Џенкинс са 13 и Гудурић са 11 поена.

Јаке одбране обе екипе условиле су нешто мањи број поена у трећој четвртини, те је после 5 одиграних минута резултат био 58:40 у корист домаће екипе. Тројкама Џенкинса, Симоновића и Добрића играчи у црвено – белим дресовима дошли су до великих +25, 67:42 на два ипо минута до краја трећег периода. На мање од минута до краја треће четвртине, Гудурић је једним погођеним слободним бацањем донео, до тада, максималних +30, 74:44.

Резултат након три одигране четвритне био је 74:46 у корист браниоца титуле шампиона АБА лиге.

Огромну предност изабраници Дејана Радоњића, који је одмарао Стефана Јовића због лакше повреде прста, одржавали су и у последњој деоници и мирно привели утакмицу крају за 12-0 пред последњи меч у првом кругу и велики дерби у Подгорици против екипе Будућности.

Наредни меч, који ћеозначити почетак изузетно тешке серије мечева у АБА и Еврлиги, кошаркаши Црвене звезде мтс играју у четвртак у Истанбулу против финалисте Еврлиге екипе Фенербахчеа.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 10 +6ас+6ск , Дангубић 12 , Лазић 2 , Симанић , Добрић 11 , Симоновић 8 , Џенкинс 16 , Гудурић 15 , Јовић, Кузмић 8+6ск , Бјелица 11+4ск.

Претходни текстЗвезда убедљива против НС Старса
Следећи текстНаредно гостовање Звезде – ФОН