Ви сте питали – председник одговара 2. део

143

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша овић одговарао је на питања навијача клуба. Одговори на сва питања без ограде и цензуре…

__________________________________
ⓛ ⓤ ⓚ ⓐ ♔ ‏@LuxDusanovac
Да мозете да ли би сте довели Анту Зизица у Звезду? #ПитајтеПредседникаЗвезде

Изванредан играч, и велики потенцијал. Приметили смо га много много раније од многих. Али његов пут је јасан, он је играч Цибоне, и он је већ практицно играч Бостона (НБА), зато ме изненадила неистина која је објављена пре неких 10 дана да долази у Црвену звезду.
_______________________________________

Индијанац из Индјију ‏@ZeljkoMitrovi88
Кад добијамо А лиценцу од евролиге? #ПитајтеПредседникаЗвезде

Да би дошли у позицију да размишљамо о томе, морамо да се придржавамо неких услова ЕЛ који нису везани само и искључиво за новац. Уосталом, и Господин Бертомеу је приликом два доласка у Београд јасно нагласио да смо један од клубова који најбрже напредује у евролигашкој породици по организацији. А то је први услов. Дакле, радимо на томе, за сада то место обезбеђујемо кроз АБА лигу, и зато је то такмичење приоритет.
________________________________________
Марко Лазаревиц ‏@MareRedStar
#ПитајтеПредседникаЗвезде Да ли се новац са КиМ цува за доводјење Теодосица наредног лета

Новац са КиМ је одавно потрошен, али на Вашу жалост или срећу, у једном другом клубу, и кроз неке друге аранжмане и трансфере, па чак и поткупљивање фудбалских судија, како би се Звезда победила, о чему је јавност била више пута обавештавана, али ништа…… И да не буде забуне, нису ни Црвена звезда, нити раније ФМП у питању. Зато то питање морате да поставите на ову twitter адресу: #pitajteBojanaRadovanovicabivsegclanaUOFKPartizan. Верујем да ћете добити детаљан и прецизан одговор: за ког играча, ком судији и све остало што Вас занима. Или њега не смете да питате?
________________________________________
Sanj-Chi ‏@fejzbukprofil
Где су паре Скосова и ко је убио Дјиндјића? #ПитајтеПредседникаЗвезде

Волите да постављате питања, али нисте научили правопис. Паре Скосова? Али ћу Вам ипак одговорити, односно упутити Вас на праве адресе. Одговор на питање где су паре са Косова можете добити овако: Упутите се ка Царевој Ћуприји, и тамо одмах поред хиподрома, постоји један хотел који је заиста престижан, види се да је утрошено доста новца у њега. Тамо на портирници питате да ли можете да разговарате са господином Бојаном Радовановићем, јако су љубазни, верујем да ће Вам то омогућити. Од њега ћете добити одговоре везане за тај новац, посебно ми је интересантан део око финансирања појединих фудбалских клубова. Мада је он то већ детаљно објаснио, а и медији су већ писали о томе…
Очигледно да је висока цена бити члан УО једног ФК, а да то није Црвена звезда.
Што се тиче Зорана, са којим сам много искреније и блискије сарађивао од многих који се и дан данас позивају на његов лик и дело, то питајте „фризерку“ са Новог Београда, а можете да питате и бившег крушевачког тужиоца, или Батицу и Снеки из „Фригостроја”. Можда и на њих налетите у престижном хотелу”, или у ресторану „Пиленце” и на још неке „колоритне ликове претежно обојене у жуто.
____________________________________
Дусан Николиц ‏@dusanzitkovac
Јел мозе цистерна бесплатног Ердингера на Калису јуна кад се слави титула? #ПитајтеПредседникаЗвезде

Немојте да правите ражањ док је зец још у шуми. Ово је много тешка сезона за нас по свим параметрима. Само да ми дођемо до тога, па ћемо лако за пиће и остало…

________________________________________
Дарко ‏@DarkoCZV93
#ПитајтеПредседникаЗвезде Ста мислите о лутрији која би костала 500 дин, а победник би путовао на неко гостовање са тимом у АБА лиги?

Није Вам лоша идеја заиста…размишљамо о томе.

________________________________________
NemanJa ‏@carpedorian
Колико новца уплаћује компанија Lucky Bet у буџет клуба?
#ПитајтеПредседникаЗвезде

Изузетно смо задовољни тим спонзорским уговором, и чињеницом да и компаније које послују у иностранству препознају ово што ради КК Црвена звезда. Један део је домен пословне тајне, али хајде да кажемо да је то заиста добар уговор за наш клуб.

________________________________________
Vojs (of) lav ‏@PilatusArbat
#ПитајтеПредседникаЗвезде Засто Милутинов и Загорац нису досли у Звезду? Паре? Дузина уговора? Пројектована улога у тиму? @kkcrvenazvezda

Никола МИлутинов је био изузетно заинтересован да дође у Црену звезду, али је био под уговором са Олимпијакосом, и тренер је одлучио да га задржи, што ме и не чуди, јер је млад и врло талентован. Раде Загорац се одлучио за другачији пут, али ћу Вам по први пут рећи отворено, иако су се о том трансферу распредале разне приче, ми никада нисмо ни ушли у неке дубље преговоре око доласка Радета Загорца у Црвену звезду. Наравно да нас сваки талентован играч са ових простора интересује, али ми нисмо ни ушли у завршне преговоре јер су и Мега Лекс ,његов клуб и сам играч имали другу идеју, и ми то поштујемо.

________________________________________
NemanJa ‏@carpedorian
Колики је тачан износ буџета предвиђеног за плате играча?
#ПитајтеПредседникаЗвезде

Ове године 2,800.000 еура за екипу од 15 играча који су под професионалним уговором са КК Црвена звезда мтс.

________________________________________
Дарко ‏@DarkoCZV93
#ПитајтеПредседникаЗвезде којим делом клуба сте најмање задовољни? И ста би сте највисе променили?

Постоји нека мистификација да у Црвеној звезди ради огроман број људи, да се троше милиони као конфете и слично. Оперативно у клубу са сталним запослењем ради у администрацији тачно 16 људи, и свако од њих ради и посао који му није стриктно у опису радног места. Функционишемо по принципу породице, и са тог становишта ја сам презадовољан људима који раде у клубу. Полазна основа је да председник клуба ради пуно, и да нико од тих људи не може да ради мање од тога, а то није мало. Уосталом, ми не седимо по кафићима и ресторанима, већ радимо, и то пуно. И то се види и по начину на који функционише клуб. Уз то, председништво клуба, надзорни одбор, Скупштина, сви ти људи у тим органима раде волонтерски. Оно што ме брине, а не чуди ме јер живим у Србији, је да из дана у дан постаје све јасније, да успеси КК Црвена звезда мтс све више сметају, јер се успех у Србији очигледно не прашта.

________________________________________
Дарко ‏@DarkoCZV93
#ПитајтеПредседникаЗвезде када цемо моци на сајту клуба да плацамо за гледање стримова насих утакмица?

Први проблем је платформа која већ постоји код власника ТВ права а то је „Аренаспорт“. Људи су платили ТВ права. Друго је техничка могућност да неко обезбеди пренос који није везан за ТВ Арена спорт и пусти га као „стреам“ од кога би ми као куб могли да приходујемо, нешто попут КЛС где постоји таква врста преноса на сајту лиге.
________________________________________
Дарко ‏@DarkoCZV93
#ПитајтеПредседникаЗвезде Аик банка нам је нови спонзор на дресовима, какав аранзман имамо са њима?

Спонзорски уговор на једну сезону, односно до краја ове сезоне, и нису стотине хиљада евра у питању, али смо им врло захвални на сарадњи и жељи да помогну.
________________________________________
Дарко ‏@DarkoCZV93
#ПитајтеПредседникаЗвезде Засто у нишком Sport vision-у нема Звездине опреме? Засто познате лицности не пропагирају Звездас картицу?

Испитаћемо тај проблем, али морам да Вам кажем да имамо изванредну сарадњу са том компанијом, која је по свом уговору о техничком спонзорству, небројено пута и више од онога што стоји у уговору достављала клубу у виду опреме и млађим селекцијама и нашем женском кошаркашком клубу. Што се тиче саме дистрибуције, то је питање за њих… Картицу у кампањама су до сада пропагирали актуелни играчи нашег клуба, почев од капитена Луке МИтровића.
________________________________________
Дарко ‏@DarkoCZV93
#ПитајтеПредседникаЗвезде Кад це бити ресен проблем са уласком људи који имају сезонску карту?

То је проблем који ми као клуб покушавамо да решимо у оквиру постојећих могућности, односно затеченог стања, ту мислим и на Комбанк Арени и на дворану „Алекандар Николић“. Правила Евролиге и неки стандардни се мењају, али је изглед наших дворана исти, сада већ деценијама. Али, ми смо упорни људи, решићемо некако и тај проблем, јер постоји добра воља код свих, а то је најважнији предуслов. Купац жели комфор за своју купљену карту, ми као клуб такође, људи који воде ове две дворане се такође труде максимално…

_______________________________________
Саша С. ‏@SasaStuden
Да ли је реално да неки клуб са ових простора (Звезда) добије А лиценцу УЛЕБ-а у наредне 3 год #ПитајтеПредседникаЗвезде #ккцз #звездас

Радимо на томе, већ сам делимично одговорио на то питање.

________________________________________
Херој улице ‏@_enebarn
Колико ће коштати карта за ниво 400 у полуфиналу ЕЛ које ће играти Звезда а колико карта за друго 1/2? #ПитајтеПредседникаЗвезде

Само да ми дођемо до те прилике, иако ће бити јако,јако тешко…па ћемо лако о томе. Далек је тај пут..

________________________________________
Милан Ранковић ‏@rale737_milan
Кад ће центар? #ПитајтеПредседникаЗвезде

Милане, прво да исплатимо ове момке који изгарају сада за Црвену звезду, па ћемо ако нам се укаже прилика, ту мислим и на новац, извршити доселекцију. Када Црвена звезда мтс плати казне због неодговорних понашања појединаца, знајте да смо тиме одузели одређени проценат за појачање. Зато молим навијаче, односно, баш те појединце да престану да нам на такав начин „помажу”. Та „помоћ” нас је коштала прошле сезоне око 80 хиљада евра, ове сезоне то је сума од 60 хиљада. Припадност Црвеној звезда се не исказује тако што бацаш упаљаче, папире и флаше, или као манијак упадаш на конференцију за медије!
________________________________________

Питања упућена на мејл адресу КК Црвена звезда мтс:
Предраг Ковачевић
Поштовани,

За свако питање које бих вам поставио, одговор су резултати у ових неколико претходних сезона. Зато једно велико хвала и молба да се ово настави у будућности, јер навијаци Звезде не заслужују више ниједно разочарење.

Хвала на подршци трудићемо се да наставимо започети посао, али биће потребно још пуно труда и рада, сада смо на врху, а ту је много теже остати…

________________________________________
Постовање,
господине Човићу прије свега желим да вам се као навијач захвалим за све што сте до сада урадили за Звезду и да вам позелим да још дуго дуго трајете!

Моја питања су следећа:
1. Уколико би се неким случајем (не дај Бозе) десило да више не можете обављати функцију предсједника КК Црвена Звезда, у каком бисте је стању оставили, мислим на играчки кадар и финансије?

Свакако у много много, много бољем, него што сам је затекао! А затекао сам 4 играча који правно нису били наши, без млађих селекција, јуниорског погона, без тренера, са дугом од неких 15ак милиона евра! Знам да и данас има много „злих језика” који причају о неким волшебним начинима на који је као „избрисан” Звездин дуг. Па нико није луд да опрашта своје паре, али је било много лудих који су на Звезди хтели баш да се обогате. Било је и добрих људи који су разумели докле је један светски бренд, клуб у коме је прво почела да се игра кошарка у Србији дошао. И њима још једном захвалност. Нисмо се угасили, на нечију жалост, а на срећу многих, и имамо своје место у српској, сада и европској кошарци. Зато се и ушло у УППР јер је то потпуно легалан строго контролисан начин санирања проблема у једном, у овом случају кошаркашком клубу. Шта би оставио у случају изласка? По мом скромном мишљењу нешто што није занемарљиво: играчки кадар, систем, младе играче који долазе, финансијско стање које је далеко далеко боље од оних минус 15ак милиона , и да не заборавимо трофеје, а није их било мало у последњих 4-5 година! Ту је такође и Фајнал Фор Евролиге у Београду.

2: Да ли више ико у Србији помиње тај фамозни закон о приватизацији у спорту?

Он постоји, само је питање да ли би неко желео да инвестира у неки кошаркашки клуб. А друго , по новом Закону о спорту, национални савези а и клубови су дужни да усагласе своје статуте, и кроз то ћемо видети ко је искрено за приватизацију, а ко није. Такође, постоје интенције од неких људи „из кошарке” да се све врати на старо: Гепековање судија, телефонске претње судијама, пресретање, наручивање телефоном делегирања кроз кумовске везе, држање квака и пребијање судија уз видео снимке, а да после те судије напредују када повуку пријаву. Такође ту имамо интенцију и поновног кадровисања у разноразним кафићима и то од стране разних „пљуца и назови вукова” који су већ ангажовани у кампањи за самозване председнике под слоганом „видећете Ви када ми дођемо”. Ти људи све раде да униште, па чак покушавају да промене и статут, како би укинули Кошаркашку Лигу Србије, односно, подвели је под Савез где би опет они контролисали цео процес и тако били прваци поново унедоглед, међутим, то је већ виђено. Ако опет прође, нека им служи на част, а и да не буде да нисам упозорио. Ко се препозна, њего проблем, ово говорим превентивно за добробит српске кошарке…

3. Да ли би Вас плашила Звездина будућност без вас на њеном челу?

Црвена звезда у том смислу не треба да зависи од једне особе и појединца, она је већа од свих и постојаће…Већ сам напоменуо шта би остало. Знам да ме многи јавно и тајно оговарају, покушавајући да омаловаже наш рад и резултате који су евидентни, које само злонамерници не могу да признају и да „сваре”. Међу њима има оних који су се „истакли” у довођењу Звезде у стање на ивицу нестанка. Разумем да је то била жеља појединаца из једног ривалског клуба, али, сада после пет година проведених у Црвеној звезда, почињем да разумем и одакле оваква жеља и код појединих „Звездаша”.

Зелим вам јос пуно пуно успјеха са нашом Звездом!!
Срдачан поздрав из Херцег Новог.
________________________________________

Да ли ће и када Душан Ристић да се врати у Црвену Звезду?

Душан Ристић је играч Црвене звезде, али је и његов случај показатељ са каквим проблемима се све суочавамо по питању прераног одласка деце из српске кошарке. Ценим његову жељу да се школује и едукује на колеџу, али након његовог завршетка, око његове професионалне каријере пита се прво Црвена звезда.

Зашто Војислав Стојановић није потписао професионални уговор?

Питајте његовог менаџера Зорана Савића. Нешто не видим да блиста у Италији, и жао ми је због тога, јер сам се нагледао таквих случајева у прошлости, а ми као клуб путем саопштења већ смо објаснили детаљно генезу овог проблема.

Да ли Алекса Раданов ове године мозе да добије прилику у првом тиму Црвене Звезде?

Алекса је првотимац ФМП-а где ће добити довољно минута и прилике да искаже свој несумњив таленат за Црвену звезду. Имао је пех на почетку ове сезоне, повредио је шаку, али очекујемо његов даљи развој, јер се ради о изузетно перспективном играчу који има вишегодишњи уговор.

Бојан Стефановић
________________________________________

Колико кошта једну утакмица у Арени?

Закуп, обезбеђење, тикетинг, озвучење…и два дана тренинга, што смо обавезни да обезбедимо по пропозицијама Евролиге – укупно око 28 хиљада еура по утакмици. У дворани „Александар Николић” зарада је неупоредиво мања, али комплетан закуп кошта наш клуб око 5000 еура.

Зашто не продајте улазнице за утакмице у „Арени“ путем Интернета?

Ко каже да их не продајемо, не читате обавештења. Карте за сваки меч Евролиге могу се купити на сајту нашег партнера Евентима и ми то јасно нагласимо у сваком саопштењу приликом информисања наших навијача о ценама карата пред неки меч.

Адриан Стеин

Зар није могуће да се више утакмица игра у дворани „Александар Николић“? С’ обзиром на далеко веци проценат победа него у арени.

То је заблуда и релативна ствар. Осећамо се добро у обе хале, чињеница је да момци више тренирају у дворани Александра Николић, али и „Комбанк Арена” има својих предности. О финансијском моменту, под условом да је Арена пуна, да и не говорим. Од утакмице у којој имамо пуну „Арену” са расходима клуб на крају приходује између 80-100 хиљада еура. У дворани „Александар Николић” закуп мање кошта, али ту смо у могућности да продамо тек негде између 3000-4000 улазница.

Ненад Станковић
________________________________________

Да ли клуб има дуговања према бившим играчима и колико све то укупно износи?

Ми као „државни банкомат” ето, имамо дуговања према бившим играчима која измирујемо у ратама кроз договор са њима, што говори и односу који смо изградили са тим момцима.

________________________________________

Зоран, Београд

Ближе се избори за Председника Кошаркашког савеза Србије, да ли КК Црвена звезда има свој став по том питању, или неког кандидата.?

Једино што знамо је да ће бити избора, нисмо као клуб чули ко су кандидати за то место. Али, у сваком случају имаћемо свој став, посебно када сазнамо и јавно ко је кандидат за ту позицију. Оно што је „опште место” када говоримо о будућем председнику савеза, је да он мора бити човек који ће заиста бити председник свих у кошаркашкој Србији, ко ће бити у стању да води то предузеће, јер КСС је предузеће са пуно запослених. Такође, неко ко неће делити кошаркашку Србију, и неко ко има довољно општег, али, и легитимног факултетског образовања за то место. Бити председник Кошаркашког савеза је мукотрпан посао у коме морате да се борите за интересе наше земље, да не протежирате било кога или било који клуб, да знате да нађете новац. Неко најбоље решење у претходним годинама било је управо именовање успешних пословних људи који воле кошарку као игру, и којима то место баш и није било потребно за личну промоцију и „кићење” биографије.

________________________________________

Да ли ова сезона у погледу појачања и њиховој цени може да се гледа као нека врста штедње за напад на Ф4 наредне године у Београду?
Милош Вујичић

Нема никакве штедње, нема никаквог ни расипања новца, то је тема о којој је заиста прерано, понављам, да се говори. Ми јесмо као клуб много помогли да Ф4 дође у Београд, али то не значи и гаранцију да ћемо се ми на њему наћи! Ко то може да нам гарантује у друштву са још 15 најбогатијих и најјачих тимова у Европи? Понашамо се у овом тешким временима у складу са својим могућностима, а оне нису велике. Кажем, имамо систем, имамо знање, радимо пуно, али за неке ствари и даљи искорак једноставно потребан је и новац. Тај новац у овом тренутку ми немамо, иако смо најуспешнији спортски клуб из ове земље у европским такмичењима и сада редован учесник Евролиге.

________________________________________

Марко Санадер:
Поштовани господине председниче,
Са задовољством користим ову прилику да Вам поставим следећа питања:
1.Крајем прошле сезоне, у медијима се појавио извештај о Вашој посети немачкој компанији Алианз и преговорима са привредницима из Немачке о могућем улагању у клуб.Да ли се у некој од наредних година може очекивати нека већа инвестиција у наш клуб из Немачке, или неке друге земље?

Радимо на томе, и не само са њима, већ и са неким људима којима се јако допада ово што смо направили и како радимо, а који се налазе и на другим крајевима света. Нико се данас не разбацује новцем, видећемо…

2.По Вашем мишљењу, колики би буџет за плате играча био довољан да се, са нашом концепцијом ослањања на домаће играче, конкурише за највиши пласман у Евролиги?

Добро питање, таман и да демистификујемо још један „спин” да је наш буџет ове године 6,5 милиона евра. Када сам говорио о тој суми, говорио сам о идеалном сценарију који би нам омогућио да несметано радимо и размишљамо можда о пласману у топ 8. У овом тренутку ми смо далеко од тог буџета, чак и предалеко, али видите да успевамо некако да се носимо са много богатијима.

Надам се да цете и у годинама које долазе на обострано задовољство наставити водјење клуба,и пуна подршка од кошаркашких навијача Звезде!

Претходни текстВи сте питали – председник одговара 1. део
Следећи текстГолманизација #3 – акција која траје!