Преко Карпоша до 10-0

60

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су и десету победу у АБА лиги, пошто су у последњем мечу 10.кола регионалног такмичења савладала екипу Карпош Соколи са 91:70 (16:18, 22:20, 24:16, 29:16)

Црвено-бели су имали доста проблема са борбеним гостима у првом полувремену, посебно током друге деонице, у којој је екипа Карпоша имала предност и од 9 поена, али је екипа Дејана Радоњића серијом 11-0 ухватила прикључак, па се након убачених слободних бацања Чарла Џенкинса на велики одмор отишло при резултату 38:38.

Екипа Црвене звезде мтс је подигла своју игру на виши ниво у другој половини треће четвртине када су тројкама Бјелица и Симоновић „одлепили” црвено-беле на 54:49 и најавили мирнију завршницу. У тим тренуцима капитен Лука Митровић је с болном гримасом на лицу напустио паркет, због повреде листа, уз аплауз подршке са трибина дворане Александар Николић. Тројком уз фаул и погођеним додатним слободним бацањем, Марко Симоновић доноси прву двоцифрену предност за Звезду, 62:52.

Марко Симоновић наставио је и у понедељак увече тамо где је стао против Епорио Арманија, до половине последње деонице погодио је чак 5 тројки!

На 4 минута до краја утакмице, сјајном соло акцијом Гудурића црвено – бели бележе највећу предност, 79:58, коју су рутинском игром одржали до краја меча.

Црвена звезда мтс: Волтерс 5 (4 ас, 5 ск), Дангубић 10 (4 ас), Митровић 3 (7 ск), Лазић 2, Симанић 7, Добрић, Симоновић 21 (5/8 за три), Џенкинс 4 (1/7 за два, 4 ас), Гудурић 11, Јовић 4 (5 ас), Кузмић 3, Бјелица 21 (2/3 за три, 5 ск)

Тренер Дејан Радоњић:

Није било никаквог потцењивања, претходни циклус је био толико напоран и није реално да концентрација буде на максималном нивоу. Осам дана, пет путовања, тешко је опоравити играче. Прекјуче смо имали први кошаркашки тренинг после десет дана. Битно ми је да будемо добри за четири-пер месеци, а број победа је потпуно небитан. Биће и пораза, то су нормалне ствари. Утисак са ове утакмице је и повреда Луке Митровића. Надам се да није озбиљније. Реч је о мишићу, вечерас ће на преглед па ћемо знати и који је степен повреде. Надамо се да неће дуго одсуствовати.

Немања Дангубић:

Лоше прво полувреме, дозволили смо им много лаких шутева, а они су квалитетна екипа. У наставку смо им притиснули спољну линију, осујетили њихов напад и дошли до лаких поена из контри – рекао је Дангубић.

Кошаркаши Црвене звезде у четвртак гостују Анадолу Ефесу у деветом колу Евролиге.

Претходни текстЗвезда ТВ – Време оцена
Следећи текстЛука Митровић лакше повређен