Радоњић: Изграђен карактер дошао до изражаја

41

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић имао је пуно разлога за задовољство након утакмице са Емпорио Арманијем. Радоњић је истакао да је победа утолико већа јер је дошла у жестоком ритму евролигашких утакмица.

Кошаркаши Црвене звезде мтс „скинули су скалп“ још једној фаворизованој евролигашкој екипи. Сјајна нападачки тим какав је Емпорио Армани сведена је на само 70 поена и ту се видео јасан печат тренера Дејана Радоњића. Црвено-бели су играли стрпљиво, мирно и паметно градили победу у одличном амбијенту „Комбанк арене“. На крају, победили су и прилично убедљиво 83:70.

Црвено-бели су на тај начин стигли до четврте победе након осам одиграних кола у Евролиги. Мало ко је очекивао такав учинак, али тренер Радоњић и његови изабраници су имали веру у свој вредан рад. Стратег Црвене звезде мтс је имао своје виђење велике победе.

Задовољство је веће због тога што смо дошли до још једног великог успеха. После осам дана, од којих смо пет путовали, уз све перипетије, није било једноставно да се све изнесе, а не само да се игра. Показали смо карактер, који мени није непознат јер је грађен – рекао је Радоњић у уводном излагању, а потом наставио:

Била је присутна деконцентрација, која је била и очекивана. Осећало се да можемо да изнесемо утакмицу, што смо и успели. Предност није падала у другом полувремену и савладали смо екипу која је нападачки изузетно потентна – није крио задовољство, а онда је поново наставио о пакленом ритму.

Иде зима, веома битан моменат у ком можемо да додјемо у ситуацију да опет будемо ван плана онога што желимо да радимо. Трудићемо се да контролишемо ситуацију колико је то могуће и наставимо у добром ритму. Тешко је играти у овом формату такмичења, али наша жеља је да играмо Евролигу у било ком формату и колико год да је тешко – додао је тренер црвено-белих.

Навијаче посебно може да радује веома добра партија Нејта Волтерса, поготово у последњој деоници када се меч ломио.

То није једноставно јер мора кроз утакмице, немамо пуно тренинга и то је отежавајућа одговорност за њега, мене и остале играче. Трудимо се да се то не осећа у игри и да добијамо допринос од њега. Сада је тај допринос био већи него у прошлој утакмици, али сваки играч мора да допринесе да би тим био добар. Потребан је континуитет у тимској игри, а да играчи у етапама показују своје квалитете – закључио је Радоњић.

Разлога за понос и радост има, али паклени распоред се наставља. У понедељак црвено-бели настављају такмичење у АБА лиги у дворани „Александар Николић“ где ће дочекати Карпош Соколи. Убрзо, за седам дана од победе над Арманијем, црвено-бели иду поново у Истанбул. Овог пута Звезда ће играти против Анадолу Ефеса.

Претходни текстЗвездина ревија у „Комбанк арени“
Следећи текстИ ОШ „Бранко Ћопић“ у црвено-белом!