„Комбанк арена“ је опет у моди

77

Кошаркаши Црвене звезде мтс вратиће се кући након три узастопна гостовања и напорних путовања. Након меча са Бамбергом црвено-бели крећу пут Београда где ће у четвртак у „Комбанк арени“ дочекати Емпорио Армани.

Кошаркаши Црвене звезде мтс коначно ће ставити тачку на серију далеких путовања, али се тиме не завршава низ тешких мечева. Након свих перипетија и жестоких окршаја у Казању, Загребу, али и оног који предстоји у Бамбергу, црвено-бели ће се вратити кући. Најбољи могући дочек изабраника Дејана Радоњића спрема се у четвртак када ће Црвена звезда мтс одмерити снаге са још једним врхунским евролигашким тимом Емпорио Арманијем. Место окупљања је „Комбанк арена“. Скупоцени састав из Италије долази са великим амбицијама, а ако се топао дочек спрема за црвено-беле, играчима Арманија ће сигурно бити паклено у фантастичном амбијенту који је симбол Звездиних евролигашких надметања.

У граду моде све мора да буде гламурозно и на „високој нози“, а кошаркашки састав из Милана нимало не одступа од тога. Председник кошаркашког клуба Емпорио Армани је модни маг Ђорђо Армани и он годинама уназад не жали новац да у свом тиму има велика имена европске кошарке. Тако је и ове сезоне, а најбољи показатељ тога је да се у ротацији тима из Милана налази само четворица Италијана, од тога два репрезентативца. То је заправо и прави доказ судара две концепције који је заказан за четвртак. Наиме, Црвена звезда мтс у свом саставу има само двојицу интернационалаца, Американца Нејта Волтерса и његовог сународника, али са српским пасошем Чарлса Џенкинса. Док се црвено-бели ослањају на домаће снаге, младост и велику енергију, у Арманију је потпуно другачија прича.

На позицији плејмејкера италијанске екипе налази се мотор репрезентације Литваније Мантас Калниетис, а ту је још и члан репрезнтације Италије Андре Ћинћарини. Као испомоћ је на позицији организатора игре прекаљени Рики Хикмен који је у каријери носио дресове европских гиганата какви су Макаби и Фенербахче, а упркос познијим кошаркашким годинама блиста од почетка сезоне па је већ био и МВП кола у Евролиги. Бекови у тиму Арманија су репрезентативац Хрватске у ког тренер Јасмин Репеша има неограничено поверење – Крунослав Симон, као и један од лидера националног тима Италије Алесандро Ђентиле. Позицију крила такође покрива Ђентиле када је на паркету са Симоном или Хикменом или обојицом, а када он то не ради ту је један од водећих играча репрезентације Словеније Зоран Драгић. На високим позицијама су власници олимпијског сребра из Риа Милан Мачван и Мирослав Радуљица које не треба посебно представљати српској кошаркашкој публици. Такође, ту су и чувари рекета – амерички двојац Раким Сендерс и Џамал Меклин.

Набрајање састава тима из Милана довољно говори о буџету ривала, а квалитет састава омогућава тренеру Репеши да честим ротацијама одржава жесток нападачки ритам. Отуд и не чуди податак да је Емпорио Армани у првих шест кола нападачки гледано други најбољи тим Евролиге. На првом месту је актуелни првак Европе ЦСКА са 563 поена, а Армани је постигао само шест поена мање, односно 91 по мечу. И у том погледу нас очекује судар филозофија.

Изабраници Дејана Радоњића играју у знатно споријем ритму, али су исто тако најбољи дефанзивни тим Евролиге. Звезда је на шест утакмица дозволила својим ривалима да постигну само 426 поена, односно свега 71 по мечу. Међутим, сада их очекује можда и најтежи задатак – наметнути свој ритам и натерати Армани на позициону игру.

Црвено-бели сигурно неће бити у напону снаге након преко 9.000 „прегажених“ километара. С тога, енергија са трибина ће бити неопходна, а можда и кључна у жељи да се преброде сви напори. У четвртак од 19 часова у „Комбанк арени“ бићемо сведоци окршаја два потпуно различита концепта и филозофије.

Подршка црвено-белима је преко потребна.
Црвено-бели кошаркаши се враћају кући.
Звона звоне …

Претходни текстЗвездини џудисти прославили европске медаље
Следећи текстТенисери Звезде шампиони Србије