Звезда сјајна у Загребу!

63

Кошаркаши Црвене звезде мтс поред невероватних околности након сусрета у Казању, успели су да се сконцентришу на меч против Цибоне у Загребу и сјајном игром забележе девети тријумф у регионалној лиги резутатом 91:70 (23:18, 30: 15, 20:17, 18:20). Већ у уторак следи сусрет у Немачкој, док је петак резервисан за сусрет са Арманијем у Београду.

У оквиру деветог кола АБА лиге ј.т.д, актуелни шампион наставио је максималан учинак тријумфом у Загребу против Цибоне резултатом 91:70 (23:18, 30:15, 20:17, 18:20). Пред око 3500 гледалаца у „Драженовом дому“ најефикаснији у редовима Звезде били су Јовић, Волтерс и Бјелица са по 14 поена. У редовима домаћина, Жижић је постигао 16 поена.

Стартна петорка: Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић, Кузмић.

Брзо отварање контранапада и одлична унутрашња игра Огњена Кузмића омогућили су црвено-белима да наметну свој ритам игре и убрзо стекну осетљивију предност 18:10. Наставио је Звездин центар да доминира, Лазић је погодио тројку из ћошка за коначних 23:18 на крају прве деонице.

Доста је мењао Радоњић, што се показало као одличан избор јер су играчи са клупе донели велики допринос, није опадао ритам гостију, већ је напротив уследила сјајна серија 17:0 којом су се црвено-бели одлепили на 37:23. Без решења у нападу домаћих кошаркаша, а са друге стране нападачка рапсодија српског Евролигаша. Тешко је било издвојити некога од кошаркаша Звезде у том тренутку, Волтерс је за 7 минута игре убацио 10 поена, одлични су били Бјелица и Гудурић, па је актуелни шампион имао плус 20 на крају првог полувремена 53:33.

Само један тим постојао је на паркету током првог полувремена, а ништа мање није виђено ни у наставку меча. Јовић је углавном одржавао високу предност свог тима, Џенкинс је пратио, а Звезда на средини трећег периода имала 64:42. Двоцифрен је убрзо посто и Кузмић, лепо је изгледала петорка са Јовићем и Волтерсом на паркету, а резултат пред последњу четвртину било је 73:50.

Агресивном одбраном, изабраници Дејана Радоњића, натерали су домаћина на велики број изгубљених лопти након којих је углавном стизала егзекуција црвено-белих. Ако додамо томе и одличну одбрану рекета над једним од најбољих центара лиге, Антеом Жижићем, онда се долази до закључка да је домаћи задатак црвено-белих одрађен на највишем нивоу. Мали пад концентрације у финишу меча, Цибона је припретила спустивши на минус 11, али су црвено-бели потом додали гас и на крају остварили убедљив тријумф 91:70.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 14, Дангубић 2, Митровић 8 (9ск), Лазић 8, Симанић, Добрић, Симоновић 4, Џенкинс 10, Гудурић 4, Јовић 14 (6ас), Кузимћ 13, Бјелица 14.

Сутра ујутру кошаркаши Црвене звезде мтс путују за Немачку на меч са Бамбергом који је на програму у уторак од 20 часова.

Претходни текстУбедљива победа над Шапцем
Следећи текстПут се наставља, црвено-бели стигли у Немачку