Ветерани Звезде гостовали у Убу

100

Ветерани ФК Црвена звезда гостовали су у Убу и против домаћина ветерана ФК Јединства изгубили резултатом 4:2, (1:2).

ФК Јединство из Уба (основан је 1920. године) је клуб са дугачком традицијом. Његова ветеранска секција и локална самоуправа били су домаћини ветеранима ФК Црвена звезда. Повод за одигравање пријатељске утакмице је јубилеј ФК Јединство – прославили су 35 година постојања ветеранске секције. Црвена звезда годинама већ традиционално гостује у Убу и увек се одазивала позиву домаћина. Многи фудбалери Црвене звезде у прошлости су носили дрес ФК Јединства из Уба: Драган Џајић, Душан Савић, Бошко Јанковић, Ненад Ковачевић, Александар Луковић, Душан Баста, Ђорђе Туторић, Драган Мрђа и Марко Перовић.

На Уб су дошли да играју познати фудбалери Црвене звезде који су скоро окачили копачке о клин, као и гости бивши легендарни фудбалери Црвене звезде. Утакмица је играна у СЦ „Матић“ на вештачкој трави у прелепом амбијенту. Домаћа екипа је извела на терен доста јак састав, који се достојно супроставио Звездиним ветеранима. За домаћине су играли неколико првотимаца Јединства, на располагању су имали комплетна два састава, док су ветерани Звезде наступили са 16 фудбалера.

Звездини ветерани су добро започели утакмицу и наметнули темпо игре преко расположених Ванића, Тинтора и Синђића често су угрожавали гол Јединства и пропустили неколико идеалних прилика за гол. Звезда је прва дошла у водство голом Синђића у 13 минуту. Домаћини су заиграли полетно и после једног слободног ударца Јовичића на одбијену лопту је притрчао Ристевски и у 23. минуту изједначио резултат на 1:1. Ветерани звезде су одличном игром у наставку после центаршута Марковића и одличним шутем Ванића, повећали предност у 35 минуту на 2:1, што је и био и резултат на полувремену.

У другом полувремену гости су покушавали преко крилног играча Дарка Матића да смање водство и често су се налазили у офсајд позицији. Домаћини су ипак успели у једној акцији преко Теодосића у 42. минуту да изједначе на 2:2. Јединство је убацило доста свежих резерви и наметнули су још бржи темпо игре, три играча Звезде – Мандић, Петровић и Николић су због повреда морали да напусте терен, и то се нарочито осетило у одбрани. Ванић, Тинтор и Стаменковић су у наставку пропустили идеалне шансе да дају гол и уследила је казна – у контранападу Јединства најбоље се снашао Ивковић и у 60. минуту довео је Јединство у водство од 3:2. Тада се развила права борба на терену, Звезда је имала жељу да изједначи, но Ђаковић и Ванић нису били прецизни и Јединство је брзим контранападима Звездиној ослабљеној одбрани успело да зада доста проблема и тако постигне и четврти гол, преко расположеног Ристевског у 70 минуту. Коначан резултат 4:2 за Јединство, сасвим заслужено, домаћини су били јако мотивисани и расположени за игру. Стекао се утисак да после много пропуштених прилика ветерани Црвене звезде ипак нису могли да победе доста млађи састав ветерана Јединства.

Дружење и треће полувреме је настављено на вечери у оближњем ресторану Ловачког дома уз пригодне поклоне и музику. Присутне су поздравили у име домаћина Драган Симић и отац нашег репрезентативца Немање Матића у чијем Спортском центру је и одиграна утакмица. Као гости у Уб су дошли председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, почасни председник Драган Џајић, генерални директор Звездан Терзић, пословни директор Стефан Пантовић и Мома Гацић.

ФК Јединство играо је у саставу:

М. Урошевић, Д. Ђокић, Б. Зујаловић, Д. Матић, Т. Митровић, С. Милошевић, З. Јовачић, А. Ристевски. М. Чолић, Ж. Цикуша и Ж. Јовановић. Играли су још (М. Јокић,Т. Поповић, В. Урошевић, З. Билић, Б. Матић, З. Ивковић, М. Теодосић,Д. Миловановић), селекцију одабрали Д. Симић и М. Максимовић.

ФК Црвена звезда играо је у саставу:

Д. Бабић, М. Марковић, Г. Ђукић, С. Чула, Д. Мандић, Б.Николић, З. Боровница В. Синђић, В.Тинтор, Н. Ванић, М. Бурсаћ. Играли су још (Б. Катић, Б. Дујаковић, М. Ђаковић, З. Мандић, Мушовић и М. Петровић ), в.д.тренер С. Караси.

Судије су добро обавиле свој посао, на челу са главним судијом Г. Симанићем и помоћницима Г. Миливојевићем и С. Адамовићем, сви из Уба.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Естонију
Следећи текстГолманизација се наставља!