Умор стигао Звезду у Атини

42

Кошаркаши Црвене звезде мтс након две изузетне победе против Галатасараја и Барселоне, поражени су у четвртом колу Евролиге, у Атини, од екипе Панатинаикоса, резултатом 70:59 ( 23:14, 23:11, 15:16, 9:18).

Доста тежак распоред српског шампоина, у 7 дана чак четири меча одиграли су црвено-бели, а у наредној недељи имаће јођ два гостовања, најпре екипи Морнара у Бару, а потом и Униксу у Казању.

У оквиру четвртог кола најелтинијег европског такмичења, изабраници Дејана Радоњића одиграли су слабо прво полувреме које их је на крају и коштало пораза у Атини од екипе Панатинаикоса резултатом 70:59 ( 23:14, 23:11, 15:16, 9:18). У једној од лошијих нападачких издања, црвено-бели су комбиновали само 8 асистенција за цео меч. Пред неколико хиљада гледалаца у дворани „Олyмпиц Спортс Центер“ у Атини, најефикаснији у редовима Звезде, били су Кузмић са дабл-дабл учинком од 15 поена и 15 скокова, док је Бјелица додао 12. У редовима грчког тима, Џејмс Гист је убацио 17 поена.

Најновије појачање Црвене звезде, Нејт Волтерс, забележио је први наступ у црвено-белом дресу.

Стартна петорка: Јовић, Џенкинс, Дангубић, Кузмић, Митровић.

Лоше отварање сусрета црвено-белих, чак 6 изгубљених лопти након пет минута игре, омогућило је домаћину да стекне предност 9:4. Није ни грчки тим много показао у првом делу игре, углавном су поени стизали после грешака гостију, али су ипак задржали вођство 23:14.

Нејт Волтерс уписао је своје прве минуте у наставку меча, а црвено-бели су потпуно успавано отворили другу деоницу и дозволили домаћину да серијом 11:0, стекне високих 34:14. Много проблема у одбрани рекета српског шампиона, покушао је тренер Радоњић разним ротацијама да пронађе праву петорку којом би одговорио грком тиму, али једини расположени играч у нападу Звезде био је Кузмић са 13 поена. Наставили су гости са грешкама, Панатинаикос је у транзицији стизао до лаких поена и решио прво полувреме у своју корист 46:25.

Видно уморни, кошаркаши Звезде нису успевали да повежу неколико квалитетних одбрана, док су у нападу само на моменте приказали игру која их је красила у претходним сусретима. Нејт Волтерс имао је добру ролу у трећој деоници, постигавши 6 поена, али је Панатинаикос и поред чињенице да је Звезда добила трећу деоницу, имао високих 61:41.

Наставио је Волтерс да подиже ритам српског шампиона који је после мини серије 6:0, натерао тренера Ћавија Пасквала да затражи рани тајмаут. Имали су прилику црвено-бели да у пар наврата спусте на једноцифрен заостатак, али је и срећа недостајала у тим тренуцима, па је Панатинаикос на крају мирно привео сусрет крају и тријумфовао 70:59.

КК Црвена звезда мтс: Волтерс 8, Ребић, Дангубић 2, Митровић 4, Лазић, Добрић, Симоновић 4, Џенкинс 8, Гудурић 3, Јовић 3, Кузмиц 15+15 ск, Бјелица 12.

Већ у понедељак од 18х, кошаркаши Црвене звезде мтс, настављају одбрану титуле у АБА лиги сусретом у Бару против екипе Морнара.

Претходни текстЗвездине даме оствариле прву победу у сезони
Следећи текстРадоњић и Дангубић: Полувреме недовољно