Звезда убедљиво савладала Спартак из Љига

63

Црвена звезда је убедљиво савладала Спартак из Љига са 3:0, по сетовима 25:20, 25:16, 25:15, у 2. колу Суперлиге Србије.

Прво озбиљније вођство у првом сету Звезда је остварила после четири нанизана поена (10:5) када је на сервису био Никола Вељовић. Изменом на позицији техничара, када је у игру уместо Јокановића ушао Арсеноски, Богдан Величковић је покушао да прекине серију поена и сустигне црвено-беле. Звезда је одржавала вођство, а након блока Филипа Самарџића, треенр гостију је затражио тајм-аут. Блок Вука Милутиновића и ас сервис Александра Благојевића натерали су госте на нову измену. У завршници сета тренер Црвене звезде Драган Кобиљски је у „ватру“ убацио Милутина Нејића који је заменио Самарџића, а наша екипа је рутинском игром дошла до седам сет лопти (24:17). Спартак је са три везана понеа натерао Кобиљског на тајм аут, након чега је Максимовић направио сервис грешку, па је Звезда повела – 25:20.

Црвено-бели су силовито започели други сет. Повели су са 5:0, па је Величковић затражио тајм аут. Звезда је одржавала предност. Било је 10:5, када је направљена измена на месту техничара у Спартаку, након чега је наша екипа освојила наредна четири поена. Гости су честим изменама у постави покушавали да поремете расположене одбојкаше Црвене звезде, али у томе нису успели. Кобиљски је у игру убацио Нејића, а потом Петровића и Гмитровића. Црвено-бели су имали и 11 поена предности (21:10), али Спартак преко Јовановића смањује на 21:14. Ипак, наши одбојкаши нису дозволили ривалу да се у завршници сета разигра и долазе до вођства од 2:0 – 25:16.

Поново је Звезда, као и у првом сету, направила серију којом је повела са 10:5. Међутим, Спартак је успео да приђе на само поен заостатка (11:10), али је потом, када је Благојевић био на сервис линији, Звезда поново освојила пет поена у низу (18:11). Више није било дилеме, Звезда је сигруном игром привела меч крају – 25:15.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је коректор Александар Благојевић са 21 понеом, док је Душан Стојсављевић освојио 14 поена.

Одбојкаше Црвене звезде у среду 26. октобра очекује меч осмине финала Купа Србије у Старој Пазови против Јединства, а наредног викенда на програму је 3. коло Суперлиге Србије када црвено-бели гостују екипи Клек Србијашуме.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК (Љ) 3:0 (25:20, 25:16, 25:15)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Зотовић и Цветковић. Трајање меча: 77 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Самарџић 4, Петровић, Гмитровић, Машуловић, Милутиновић 6, Нејић, Стојсављевић 14, Мунћан 1, Благојевић 21, Вељовић 5. Није играо: Шкрбић. Тренер: Драган Кобиљски.
СПАРТАК (Љ): Јестровић 1, Јовановић 9, Гајевић 10, Максимовић 6, Лазаревић 3, Главинић 1, Арсеноски 2, Јокановић 1, Миловановић 1, Јанковић (либеро), Јелић 3. Није играо: Ђорђевић. Тренер: Богдан Величковић.

Претходни текстСписак играча за Суботицу
Следећи текстЦрвена звезда освојила Истанбул!