Црвено-бели стигли у Истанбул

64

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Истанбул где их у петак очекује меч 2. кола Евролиге са екипом Галатасараја. Очекивања пред меч тренера Радоњића, капитена Митровића и искусног Милка Бјелице.

Тренер Дејан Радоњић извешће екипу предвођену капитеном Луком Митровићем на тренинг у четвртак у 20 часова, а меч са турским тимом носи и предзнак „виоког ризика“ због убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића. Ипак, екипа и стручни штаб максимално су фокусирани на паркет и предстојећег противника у дворани „Абди Ипекчи“.

Улазимо у страшан ритам, гостовање у Истанбулу је увек тешко и специфично гостовање, а након те утакмице у доста у кратком временском периоду очекује нас много утакмица. Галатасарај је екипа која се уз Дарушафаку највише променила, у играчком кадру. Довели су много добрих играча, сјајних индивидуалаца са 20 поена у рукама, свако може да искочи да преломи меч. Ипак, идемо тамо са јасним циљем, не занима нас ко је на другој страни, тимска игра је наша предост у овом тренутку у односу на њих, и агресивна одбрана која која им не прија. Улога фаворита је свакако на њима, али идемо без беле заставе. Ако одиграмо, као што смо играли у већем делу утакмице против Дарушафаке, имамо итекако шансе – рекао је капитен црвено-белих Лука Митровић.

Милко Бјелица, првотимац КК Црвена звезда мтс:

Ово је важна утакмица за нас, покушаћемо да изненадимо Галатасарај који је доста измењен, и има пуно квалитетних играча, тражићемо свакако нашу шансу. Није изненађење што су изгубили од ЦСКА, али имају квалитет, не занима нас подршка и узаврела атмосфера на трибинама, гледаћемо само нас, и нашу игру. Играли смо доста таквих утакмица и спремни смо…

Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда мтс:

Свесни смо чињенице да је припрема за овакав меч увек специфична због трагедије која нас је задесила пред две године, и нешто што утиче на специфичност мечева са Галатасарајем. Идемо у Истанбул знајући да морамо да одиграмо добар меч. Галатасарај је направио одличан, врло квалитетан тим, са чак 9 странаца, имају искуство, велики нападачки потенцијал.Знамо да нас чека врло тежак меч у Истанбулу по свим аспектима, и тако ћемо се и припремати за ову утакмицу.

И тренер црвено-белих поново апострофира врло тежак календар за екипу, посебно у првом делу сезоне:

Овакав ритам утакмица је нешто о чему смо већ причали, планирали календар и нешто са чиме смо се већ сусрели у борби за трофеје, прошле сезоне, али се нисмо са оваквим календаром сусретали у првом месецу такмичења.Имаћемо још оваквих ситуација током сезоне, али треба сачекати и видети како ће то све да се одрази на квалитет игре, амбијент, на крају крајева и резултате тима. По први пут имамо у једном кратком интервалу,имамо и ситуацију са два меча у два дана, Барселона у Београду, па Атина и Панатинаикос, па Бар…Ово говорим, не упозоравајући шта нас чека, већ упознавајући окружење шта нас очекује, и на могуће осцилације у новој ситуацији која нас очекује.Ми ћемо дати све од себе да све ово изнесемо на прави начин, али и да будемо најбољи када је то такмичарски најпотребније – рекао је тренер КК Црвена звезда мтс.

Меч Галатасарај – Црвена звезда мтс игра се у петак од 19 часова, уз директан пренос на „Спортклубу“, екипа се у Београд враћа већ у суботу у преподневним часовима.

Претходни текстМунћан: Одмерено и јако
Следећи текстЦрвена звезда и „Sion Guard“