Љубав без граница (видео)

89

Данашњи, наизглед обичан дан, једном Звездашу из Александровца остаће заувек у сећању, јер му је Црвена звезда приредила изненађење.

„Маракана је дом свих људи којима је Црвена звезда у срцу“. Толико пута поновљена мисао данас је, по ко зна који пут, оживела и потврдила се у стварности.

Дом Црвене звезде је у четвртак, 13. октобра, био поприште једног лепог догађаја. Душан Петровић, ученик средње школе „Свети Трифун“ из Александровца, од рођења се налази у инвалидским колицима. Недавно је напунио 18 година, а другови и другарице из разреда одлучили су да га изненаде. Душан је велики навијач Црвене звезде, и није ни сањао да ће Црвена звезда показати да мисли на њега онолико колико и он мисли на њу.

У сарадњи са разредним старешином и Душановим друговима, Црвена звезда је организовала сусрет фудбалера и слављеника. Под изговором да у Београд долазе из пословних разлога односно огледне екскурзије, цело одељење се у јутарњим часовима запутило ка српској престоници. Тек када су били надомак стадиона „Рајко Митић“, Душан је схватио да му се спрема изненађење, и то какво!

На Маракани је дочекан како и доликује. Након посете трофејном музеју на стадиону, уручена му је рођенданска торта, а потом су се појавили и фудбалери који су Душану поклонили потписан дрес. У таквим околностима, кажу да време на нашем стадиону протиче нереално брзо. Убрзо је уследио и силазак на терен и фотографисање. Успомене вредне памћења, осмеси који немају цену.

Е, то је Црвена звезда!

Претходни текстКарте за Чукарички од петка
Следећи текстХрабра Звезда поражена од Дарушафаке