Јовељић међу најталентованијим играчима света

74

Британски лист „Guardian“ објавио је листу 60 најталентованијих младих фудбалера широм света. Реч је о престижној листи на коју доспевају само највећи таленти света, а међу њима је и наш нападач – Дејан Јовељић.

У конкуренцији су се нашли фудбалери рођени 1999. године, а о Јовељићу су аутори листе рекли:

„Пореде га са Маоуром Икардијем, звездом Интера из Милана. Дејан Јовељић је веома покретан фудбалер са добром завршницом који се пажњу на себе скренуо чим је дошао у Омладинску школу Црвене звезде, из Слоге из Бијељине. Потиче из истог града као и Лука Јовић, који се пре две године такође нашао у одабраном друштву најталентованијих, а који данас игра за Бенфику. Дејан Јовељић такође може да игра и на крилној позицији, а био је стрелац девет голова у 14 наступа за репрезентацију Србије до 17 година. Његов сениорски деби у Црвеној звезди је само питање времена.“

Млади нападач скренуо је пажњу на себе пре две сезоне када је на турниру пријатељства у Бијељини био најбољи играч београдског клуба. Постигао је победоносни гол у финалу против Динама из Загреба. Ускоро је прикључен првом тиму, истицао се и летос током рада у Словенији, али онда се суочио са малером. Оболео је од мононуклеозе. Очекује се да се врати на терен у новембру или децембру.

Претходни текст15. Меморијални турнир „Драган Шакота – Шале“
Следећи текстПетар Ракићевић нови играч Црвене звезде мтс!